Digitalna Srpska

U TOKU BETA TESTIRANJE Muzički plejer Vinamp se vraća u novom formatu

Vinamp je ponovo u fazi aktivnog razvoja, ali možda neće stići u formatu po kom ga pamtimo.

U TOKU BETA TESTIRANJE Muzički plejer Vinamp se vraća u novom formatu
FOTO: TECHSPOT/YOUTUBE/SCREENSHOT

Vinamp muzički plejer je prvi put objavljen još 1997. godine, a brzo je postao popularan kao jedan od najboljih media plejera za računare.

Međutim, početkom 2000-ih počeo je da gubi na popularnosti nakon niza loše implementiranih ažuriranja, a postojalo je nekoliko kratkotrajnih pokušaja da se projekat oživi.

Vinamp je sada ponovo u fazi aktivnog razvoja, ali najnovija renesansa popularnog plejera možda neće stići u obliku originalne aplikacije sa novim dizajnom.

Pročitajte još

Originalni Vinamp media plejer je bio u razvoju od 1997. do 2013. godine, a konačna verzija nosi oznaku v5.666.3516. U oktobru 2018. pojavila se nedovršena verzija v5.8, a Radionomy (vlasnik Vinamp-a, sada poznat kao Shoutcast) odlučio je da je načini javno dostupnom.

Nakon toga je obećano još ažuriranja, ali se ona nikada nisu materijalizovala. Sada je Vinamp veb sajt ponovo redizajniran, a obećava “inovativno osvježavanje najpoznatijeg audio plejera na svijetu”.

Trenutno nema mnogo informacija, ali novi projekat ne zvuči kao standardni muzički plejer. Jedan odjeljak na sajtu sugeriše da će postojati “jedinstveni prostor za kreatore” koji će se “blisko povezati sa fanovima i obezbijediti bolji prihod”.

AudioValley, kompanija u čijem su vlasništvu Shoutcast i Vinamp, ističe da će novi Vinamp “postati platforma koja na jednom mjestu objedinjuje audio entuzijaste, povezuje kreatore i potrošače muzike, podcaste, radio stanice, audio knjige i bilo kog drugi spoljni sadržaj”.

Zasnovano na ovom opisu, novi Vinamp više djeluje kao nova platforma za striming audio sadržaja, kao što su Spotify ili Pandora, piše b92.

Oni, koji su zainteresovani da vide kako će izgledati nova verzija servisa, mogu se prijaviti za Vinamp beta testiranje.

Prihvati notifikacije