Banjaluka

U toku podjela pozivnih pisama: Više od 120 prijavljenih za učešće na prvoj Skupštini građana, mjesta ima za 35

U toku je podjela pozivnih pisama za formiranje prve Skupštine građana, a do sada se više od 120 građana prijavilo i na taj način iskazalo interes za učešće u ovom projektu.

gospodska ulica u banjaluci
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naime, pozivna pisma biće dostavljena na ukupno 5.000 nasumično odabranih adresa, a građani koji dobiju pozivno pismo imaju priliku da postanu članovi prve Skupštine građana u Banjaluci i na taj način diskutuju o važnim društvenim temama, te učestvuju u izradi preporuka koje će odražavati potrebe i interese svih građana.

Podjela pisama trajaće i narednih nekoliko dana, a građani koji zaprime pismo svoje učešće mogu potvrditi najkasnije do 14. decembra, u skladu sa uputstvom koje je priloženo uz pozivno pismo.

Inače, Skupštinu građana će činiti 35 učesnika, a prvo zasjedanje na temu „Preduzetništvo i mladi“ trebalo bi da bude održano u februaru naredne godine.

Pročitajte još

Iako je Grad Banjaluka brojnim projektima pomogao i podržao mlade preduzetnike, kroz ovu važnu temu svakako će biti otvorene nove perspektive i razmotrene ideje koje će doprinijeti unapređenju preduzetništva u gradu.

Podsjećamo, formiranje Skupštine građana dio je projekta  „Inoviranje demokratskog učešća na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini“, koji Grad Banjaluka realizuje u saradnji sa Savjetom Evrope.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije