Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U “ŽIKINOJ DINASTIJI” GLUMIO ZAVODNIKA Gidra je bio u braku sa koleginicom, a njihovu vezu su pratili BROJNI SKANDALI

Zabava
Autor:

Foto: printscreen Youtube

Dragomir Bojanić Gidra jedan je od najboljih naših komičara svih vremena, a gledaoci još uvijek obožavaju da ga gledaju u čuvenoj “Žikinoj dinastiji” u kojoj je glumio velikog zavodnika!

U privatnom životu, Gidra je bio daleko od ženskaroša. Ovaj glumac je bio snažno zaljubljen u svoju ženu i stariju koleginicu Ljiljanu Kontić. Oni su se upoznali i počeli da se zabavljaju još dok je on bio na studijama glume, a vjenčali su se 1966. godine.

Gidra je često od milošte suprugu zvao Ljalja, sa kojom je 1970. dobio i kćerku Jelenu. O tome kako je legendarni glumac dočekao suprugu ispred porodilišta pričalo se godinama. Naime, Ljilijanu i bebu je dočekao sa troja kola, u kojima je bilo pola tadašnjih muzičara iz Skadarlije.

I mada je bilo očigledno da među njima vlada velika ljubav, u Gidrinom i Ljiljaninom braku nisu uvijek cvjetale ruže. U šali su često govorili da su se toliko svađali, da je po njihovoj priči mogla da se napravi sjajna ljubavna komedija! I pored svega, nakon svakog sukoba su se vraćali jedno drugom. Dva puta su se razvodili i dva puta vjenčavali.

Ovaj brak su obilježile burne svađe, koje su se nerijetko dešavale u javnosti, te su tako ujedno bile i sjajna tema za šale Mire Stupice i ostalih Gidrinih kolega u bifeu pozorišta i Klubu književnika. Zapleti su bili ravni popularnim američkim “ljubićima” sa Hjuom Grantom, Džulijom Roberts, Sarom Džesikom Parker…

Foto: Youtube screenshot

– Nisam vjerovao da mogu da budem tako “upecan”. Kada sam bio mladić, nisam mogao ni da pretpostavim da ću jednog dana biti toliko vezan za porodicu. Nosi nas zajednički vjetar, a Ljalja trepti nada mnom. Za porodicu je izuzetno važan fluid koji nas spaja – pričao je svojevremeno Gidra, koga su žena i kćerka često pratile na snimanjima kako ne bi bio usamljen.

Inače, Ljalja je kao tradicionalna Crnogorka odlučila da se malo povuče iz javnog života i više posveti njihovoj porodici.

– Na Akademiji sam bila vrlo ambiciozna, ali onog trenutka kad sam se udala za Gidru, bila sam svjesna da ce u interesu porodice gluma morati da trpi. Valjda je to nama ženama u krvi. Gidrin humor je vedar, životan, ali on ima i dramskih uloga u kući. To je čovjek koji može mnogo toga da istrpi, ali onog časa kada prsne, može svašta da se desi. Medutim, za naš brak najvažnije je da jedno u drugom poštujemo ličnost i njenu nezavisnost – pričala je Ljiljana.

O njihovoj različitosti, a opet jednoj vrsti skladnosti, svjedočili su i mnogi drugi glumci.

– Kao što su bili različiti po svom temperamentu i glumačkim ostvarenjima, Ljalja i Gidra bili su potpuno drugačiji kada su bila u pitanju politička zbivanja u zemlji. Naime, glumac je pomno pratio sva dešavanja čitajući dnevnu štampu i slušajući vijesti i vrlo glasno se nervirao, dok je njegova supruga bila umnogome smirenija – prisjetio se svojevremeno bosanski glumac Emir Hadžihafizbegović.

– Kada bih sada morao da idem na duže vrijeme iz zemlje, vodio bih kćerku i ženu. Nisam više za hotele, a pravo da vam kažem, ne mogu ni svakih pet minuta da telefoniram. Nije to više zbog ljubavnih mora nego, na primjer, da li Jelena ima upaljene krajnike, da li je Ljalja bolesna… Uz njih bih i lakše radio – izjavio je svojevremeno ovaj glumac.

Dragomir Bojanić Gidra je preminuo 11. novembra 1993. godine, a njegova voljena Ljalja 17. jula 2005.

(Puls online)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO