Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UBICA UHAPŠEN Saučesnik u ubistvu navijača POBJEGAO IZ KUĆNOG PRITVORA

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Strahinja Đanković (23), osumnjičen za ubistvo navijača Rada Petra Arsića (38), od prekjuče je dostupan srpskom pravosuđu, dok je Ljubomir Lainović (23), koji se tereti za saučesništvo, u bjekstvu nakon što se prije sedam mjeseci “udaljio” iz kućnog pritvora!

Đankoviću je srpska policija lisice stavila na ruke, u ponedeljak na administrativnom prelazu Merdare, odakle je sproveden u Centralni zatvor u Beogradu. Očekuje se da će sljedeću sedmicu, kada je zakazano iznošenje završnih riječi na suđenju za ubistvo Arsića, iznijeti odbranu i možda razjasniti motiv likvidacije Arsića, kome je, prema optužnici, posljednjeg dana februara 2018. ispred kafića “3K” u beogradskom naselju Vidikovac, poslije svađe pucao u glavu.

Poslije ubistva, u javnosti se spekulisalo da je motiv zločina povezan sa ubistvom Aleksandra Savkovića ispred kluba “Nana” u decembru 2017. sa kojim je navodno, sada optuženi Đanković bio u dobrim odnosima. Iako su Đanković i Arsić bili pripadnici grupe navijača FK Rad, navodno su imali neraščišćene odnose u vezi sa trgovinom narkoticima.

I dok je Đanković odmah poslije zločina pobjegao iz Beograda, i kako je ubrzo utvrđeno sakrio se na teritoriji južne srpske pokrajine, Ljubomir Lainović, sin bivšeg vođe novosadskog podzemlja i komandanta Srpske garde Branislava Lainovića Dugog, uhapšen je dvije sedmice poslije ubistva na Vidikovcu. Mlađi Lainović je identifikovan na osnovu mobilnog telefona koji je izgubio na mjestu zločina.

Prema saznanjima Blica, tada mu je određen pritvor zbog tog djela, u kome je bio do prošlog novembra. Sud mu je tada, saznajemo, odredio mjeru kućnog pritvora, u kome je mladi Lainović “izdržao” pet mjeseci.

Dok je trajao sudski postupak, mladi Lainović je iskoristio to što nije iza rešetaka, pa je krajem aprila išetao iz kuće. Od tada je nedostupan srpskom pravosuđu, pa mu se sudi u odsustvu.

Dok je mlađi Lainović bio u pritvoru, tačnije u beogradskom Okružnom zatvoru, u akciji policije u Prištini zajedno sa pripadnicima ozloglašenog crnogorskog kavačkog klana priveden je i Đanković. U zgradi u naselju Kalabrija tada su uhapšeni i Podgoričanin Mario Milošević (38), kao i njegovi sunarodnici Đorđe Pavićević, Vukan Vujačić i Igor Mašanović. Privedena je i Ljaureta Zuba, Albanka, poznata kao plesačica u noćnim klubovima na Kosovu. Kod uhapšenih su nađeni droga, oružje i falisfikovana dokumenta, zbog čega im je sud u Prištini odredio pritvor.

Milošević i Pavićević bili su bjegunci od crnogorskog pravosuđa, pred kojim su optuženi za teške zločine kao što su ubistvo i kidnapovanje. Navodno je hapšenje u posljednjem momentu izbjegao Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana.

Foto: Facebook

Đanković je u pritvoru u Prištini bio 16 mjeseci, a iako nije zvanično potvrđeno, pretpostavlja se da su ga međunarodne snage Euleksa u Prištini dovele na administrativni prelaz Merdare, kao i u ranijim slučajevima privođenja osumnjičenih na teritoriji južne srpske pokrajine.

Branislava Lainovića Drugog, oca osumnjičenog Ljubomira Lainovića, ubili su članovi zemunskog klana Miloš Simović i Sretko Kalinić 2000. ispred hotela “Srbija” u Beogradu. Ovaj Novosađanin je pripadao staroj gardi žestokih momaka i bio je nerazdvojan s Ljubom Zemuncem, Radetom Ćaldovićem Ćentom, Đorđem Božovićem Giškom. Ljubomir je imao tri godine kada mu je otac ubijen.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO