Hronika

Ubijen dok je ZATVARAO KAPIJU od svog dvorišta: Saslušani osumnjičeni za ubistvo Milana Šuše, otkriveni novi detalji BRUTALNE LIKVIDACIJE

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su osumnjičeni povezani sa ubistvom Milana Šuše 17. februara 2024. godine u Zemunu, dok se za još jednim osumnjičenim intenzivno traga.

Ubijen dok je ZATVARAO KAPIJU od svog dvorišta: Saslušani osumnjičeni za ubistvo Milana Šuše, otkriveni novi detalji BRUTALNE LIKVIDACIJE
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Branko S. (34) iz Pančeva, koji se tereti za krivična djela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Danijela Z. (28) iz Kruševca, osumnjičena za počinjenje krivičnog djela pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, na saslušanju je negirala obavljanje krivičnog djela.

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Branku S. odredi pritvor po svim zakonskim osnovima: zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticao na svjedoke, da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Pročitajte još

U odnosu na Danijelu Z. pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticala na svjedoke i da ne bi ponovila krivično djelo u kratkom vremenskom periodu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Branko S. i osoba za kojim se traga su zajedno u periodu od 12. do 15. februara 2024. godine, obilazili lokacije i obavljali opservaciju terena u blizini mjesta stanovanja oštećenog, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja, piše Blic.

Iznajmili auto za likvidaciju

Prethodno su 4. februara u rentakar agenciji iznajmili vozilo automobil “Škoda” koje su koristili za izvršenje krivičnog dela 17. februara.

Sumnja se da je Branko S. ovim vozilom 17. februara dovezao osumnjičenog za kojim se traga, do blizine mjesta gdje živi Milan Šuša i parkirao automobil na mjestu pogodnom da uoči oštećenog kada izađe iz svoje kuće.

Pošto je uočio da M.Š. oko 10.05 izlazi svojim vozilom iz dvorišta porodične kuće, Branko S. je to javio drugom osumnjičenom putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju “Signal”, koji je potom krenuo ka kući oštećenog.

On je trčećim korakom prišao M.Š. koji je izašao iz svog vozila u namjeri da zatvori vrata od kapije dvorišta porodične kuće, pa je ispalio najmanje sedam metaka u M.Š. u predjelu glave i tijela usljed kojih je preminuo na licu mjesta.

Osumnjičeni su se potom sa lica mjesta udaljili na različite strane. Danijela Z. se sumnjiči da je pomogla drugom osumnjičenom za ovo teško ubistvo da pobjegne iz zemlje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu