Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Ubila je komšiju u sopstvenom stanu, a onda je njegov brat na suđenju ŠOKIRAO PRISUTNE (VIDEO)

Svijet
Autor:

FOTO: TANJUG/AP

Policijska službenica u Dalasu ubila je komšiju Afroamerikanca Bothama Džejna dok je on mirno sjedio u svojoj dnevnoj sobi i jeo sladoled.

Amber Gajger pravdala se da je zamijenila njegov stan za svoj i bila je uvjerena da joj je upao lopov. Te večeri je stigla kući potpuno iscrpljena nakon brojnih prekovremenih na poslu i kad je našla otključana vrata, zgrabila je svoj pištolj i zapucala. Pogodila ga je pravo u srce.

Odmah je nazvala hitnu pomoć, a službeniku na telefonskoj liniji je barem 20 puta ponovila:

– Mislila sam da je to moja kuća.

Ubrzo je izbačena iz službe.

U srijedu je na teksaškom sudu proglašena krivom za ubistvom. Iako je tužilac tražio kaznu zatvora od 28 godina, koliko joj je sada, a mogla je dobiti i doživotni zatvor, osuđena je na 10 godina.

Pred sudom su bili nezadovoljni demonstranti koji su tražili veću kaznu, a za to vrijeme se u sudnici 18-godišnji brat ubijenog, Brandt Džin, obratio Amber.

– Ako vam je stvarno žao, ja vam opraštam… Znam da, ako odete Bogu i zamolite ga, i on će vam oprostiti. Ja vas volim. Govorim samo u svoje ime. Neću reći da želim da umrete i istrunete kao što je moj brat. Lično, želim vam samo najbolje. Nisam to mislio da kažem pred svojom porodicom i nikome, ali ja nisam želeo da odete u zatvor – rekao je i zaplakao.

Onda je zamolio sudiju da zagrli ubicu.

Žena mu je pohitala u zagrljaj i dugo su bili zagrljeni. Čuli su se samo jecaji. Oboje su plakali, a ljudi u sudnici bili su šokirani i dirnuti.

– Ovo je bilo nevjerovatno i iscjeljujuće djelo oprosta koje je toliko rijetko u današnjem društvu – rekao je advokat koji je svemu svjedočio.

(Jutarnji list)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO