Hronika

Ubio 9, ranio 13 ljudi: Produžen pritvor za još 3 mjeseca osumnjičenom za masakr u Mladenovcu

Za još tri mjeseca produžen je pritvor U.B. (21), koji se sumnjiči da je u pucnjavi 4. maja u okolini Mladenovca ubio devetoro i ranio 13 mještana, nakon što je Apelacioni sud odbio žalbu na prethodnu odluku koju je podnio njegov branilac.

Uroš Blažić
FOTO: NENAD BOŽOVIĆ, MUP/RINGIER

Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sjednice vijeća 8. avgusta, odbio je kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog i potvrdio prvostepeno rješenje, saopštio je Apelacioni sud u Beogradu.

Kako je navedeno, iz spisa predmeta i svih do sada prikupljenih dokaza, proizlazi postojanje osnovane sumnje da je okrivljeni izvršio krivično djelo teško ubistvo, krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično djelo otmica i krivično djelo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Pročitajte još

Pravilan je zaključak iz prvostepenog rješenja da postoje okolnosti koje ukazuju na to da će se okrivljeni kriti, odnosno dati u bjekstvo i uticati na neispitane svjedoke, ukoliko se nađe na slobodi, kaže se u saopštenju.

Kako se ističe, sud je pošao od toga da su o događaju informisali svi štampani i elektronski mediji u Srbiji i da je o navedenom obaviještena čitava javnost Srbije, kao i činjenice da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je navedene radnje preduzeo dan nakon pucnjava u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu koja se dogodila 3. maja, kada je učenik iste škole lišio života devet učenika i domara i kada je već postojalo uznemirenje javnosti i građana na teritoriji cijele Republike, dodatno izazvao i razvio osjećaj ličnog straha, nespokojstva i sigurnosti.

U konkretnom slučaju Apelacioni sud nalazi da i dalje postoji uznemirenje javnosti koje je takvog intenziteta da može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, s obzirom na to da se kritični događaj odigrao prije nešto više od dva mjeseca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije