Hronika

UBISTVO POČINJENO NA DANAŠNJI DAN Za likvidaciju studenta osuđen na 30 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas Miloša Ćeranića na kaznu zatvora od 30 godina zbog ubistva crnogorskog državljanina Draga Božovića krajem novembra 2018. godine na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

miloš ćeranić
FOTO: JELENA ŽIGIĆ/RINGIER

Božović je na današnji dan prije pet godina podlegao povredama u bolnici. Miloš Ćeranić je osuđen za teško ubistvo izvršeno na podmukao način. Sudija je Ćeraniću odredila pritvor danas, pošto je od septembra prošle godine bio u kućnom pritvoru.

Ovo je prvostepena presuda na koju će tužilaštvo i odbrana ima pravo da ulože žalbu. Postupajući tužilac je u svojoj završnoj riječi predložio sudu da Ćeranića osudi na maksimalnu kaznu zatvora za krivično djelo teško ubistvo izvršeno na podmukao način.

Punomoćnik oštećenih, advokat Aleksandar Zarić se pridružio rečima tužioca i istakao da je Božović ubijen na podmukao način, odnosno da mu je pucano sa leđa u glavu.

Pročitajte još

Ćeranićev branilac Ivana Ostojić tvrdi da u ovom slučaju ne može da se radi o teškom ubistvu izvršenom na podmukao način jer nije bilo umišljaja, a kako tvrdi nisu ispunjeni ni subjektivni ni objektivni uslovi za ovu kvalifikaciju, već jedino za ubistvo u nužnoj odbrani.

Ćeranić se od septembra prošle godine nalazi u kućnom pritvoru, pošto mu je po žalbi njegovog branica, advokata Ivane Ostojić, Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio četiri godine i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Optuženom Ćeraniću se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo. Optuženi od početka postupka tvrdi da je pucao u samoodbrani, kao i da je Božović prvi potegao pištolj na njega.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije