Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Učenica zaspala na času, a reakcija profesora oduševila je MILIONE LJUDI

Zabava
Autor:

Foto: Krem2 /Screenshot Youtube

Kada je profesor engleskog jezika u jednoj gimnaziji u Čejniju u državi Vašington vidio da mu je učenica zadrijemala na času, nije se uvrijedio, već ju je pustio da spava, a razloge objasnio na Tviteru.

– Meg je juče zaspala na času. Pustio sam je. Nisam to shvatio lično – napisao je Monti Sajri. Zatim je pobrojao njene silne obaveze (popravljanje ocjene iz matematike, svakodnevne obaveze na farmi, kvalifikacije za štafetu 4×400 metara) i ukazao na anksioznost i brojne druge teškoće s kojima se svakodnevno bore adolescenti, prenosi Blic.rs pisanje Indy100.com.

– Moj čas je samo deo njenog života, a ne njen život – napisao je.

Objasnio je da je nije grdio zbog toga što nije predala sastav, ali da i nije morao, jer mu se sama javila imejlom oko devet uveče.

– Ne mislim da ovo treba da postane uobičajena praksa, ali smatram da ponekad treba da vjerujemo sopstvenim instinktima – čak i ako se kose s našim nazorima, ili možda baš tada – napisao je on.

–  U nekoj drugoj učionici možda bi bila kažnjena zato što je spavala na času i dobila slabu ocjenu zbog toga što nije predala sastav.U mojoj učionici mogu štošta da uradim, ali ne mogu da kontrolišem svijet izvan nje. Ne mogu da joj držim čas matematike kasnije tokom dana. Ne mogu da nahranim njene konje ujutro ili uveče. Ne mogu da treniram atletiku umjesto nje. Ne mogu da odagnam teškoće s kojima se suočava kao tinejdžerka. Ali mogu da je pustim da se odmori. Nije bila nepristojna i nije pokazala nepoštovanje kada je juče zadrijemala. Bila je umorna. Zato sam je pustio na miru. Hoću da vjerujem – u suprotnom moj život bi bio laž – da će mi se to na kraju vratiti. I jeste – Meg je napisala sastav. Ponosno mi je to saopštila kada sam jutros u 6.45 naletio na nju u prodavnici. Ustala je u pet ujutro da bi obavila poslove na farmi – napisao je profesor.

Ljudi su bili duboko dirnuti ovim toliko drugačijim, i prije svega, obzirnim pristupom prema omladini. Svojom pričom, nastavnik ih je podstakao da iznesu slična iskustva njihove djece, a jedna žena je napisala da su nastavnici poput njega pravi “blagoslov za djecu”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO