Zabava

UDALA SE SA 19 GODINA Neobična životna priča glumice Jelice Sretenović

Slavna srpska glumica Jelica Sretenović ima neobičnu životnu priču, koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

UDALA SE SA 19 GODINA Neobična životna priča glumice Jelice Sretenović
FOTO: SCREENSHOT/RAS SRBIJA

Jelica Sretenović djetinjstvo je provela sa majkom, jer ju je otac napustio. Ima polubrata po ocu, ali ni on nije viđao oca jer je njihov tata, kako je i sama Jelica govorila u intervjuima, bio “veliki mangup sa Crvenog Krsta”.

Jelica je poslije završene druge godine srednje škole upisala Fakultet dramskih umjetnosti i završila ga je u roku, te je bila najmlađi student koji je završio ovaj fakultet.

Jelica Sretenović u komediji #VLAST

Posted by Pozorište SLAVIJA on Friday, December 21, 2018

Paralelno sa studijama, Jelica se udala i to sa 19 godina. Njen izabranik bio je Miloš Miša Sretenović jedan od osnivača „Univerzitetskog kliničkog centra“. Ostala je trudna i rodila kćerku Anu, a dva mkeseca nakon porođaja je diplomirala. Nakon toga su počele da se ređaju uloge, a najupečatljivija je bio lik Koke iz serije „Bolji život“ koja joj je donijela regionalnu popularnost.

Jelica Sretenović kao Žanka Stokić u drami ŽANKA. 😊Ponedeljak, 7. oktobar od 20 časova. 😊.Režija: Milica…

Posted by Opera & Theatre Madlenianum on Thursday, October 3, 2019

Jedanaest godina nakon rođenja kćerke Ane na svijet je donijela i kćerku Olju. Sve se činilo idealno u ovoj porodici, ali sa velikom tragedijom Jelica se susrela 1999. godine, kada je njen suprug, za kojeg je bila vezana, preminuo uslijed srčanih problema. Te godine im je bilo dve i po decenije braka.

Iz teškog perioda glumica se izvukla zahvaljujući glumi.

Danas Jelica ima i unuka koji je već punoljetan i nosi ime Miloš, po svom djedu.

(Blic)