Hronika

"UDARALI SU ME U GLAVU, VUKLI, URINIRALI PO MENI" Šokantna ispovijest mladića iz Mostara kojeg su pretukli rođaci

Tukli su me u glavu. Vukli me, udarali u testise. Psovali su mi majku i govorili su: "vidi ga, j*** majku, još je živ".

"UDARALI SU ME U GLAVU, VUKLI, URINIRALI PO MENI" Šokantna ispovijest mladića iz Mostara kojeg su pretukli rođaci
FOTO: ELDIN BULJINA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Kazao je ovo u šokantnoj ispovijesti za Dnevni avaz Eldin Buljina (20), mladić iz Mostara koji je 14. septembra brutalno pretučen u mjestu Bukovlje kod Konjica. On je nakon oporavka detaljno ispričao ko je i kako ga tukao tog dana.

– Zvao me komšija da mu popravim traktor. Otišao sam do njega da to uradim i kada sam krenuo od njega oni su iskočili iz žubnja i počeli da me udaraju. Prvo sam vidio Safeta Brkića koji je u rukama imao paliju. Onda su izašli i ostali. Tukli su me, vukli, bacili u provaliju. Osjetio sam kako je jedan od njih uriniriao po meni. Čuo sam kako govore “da smo imali pištolj, da mu skratimo muke” – prisjeća se najgoreg dana u svom životu Eldin Buljina.

Iz Tužilaštva Hercegovačko – Neretvanskog kantona su se oglasili povodom slučaja brutalnog premlaćivanja Eldina Buljine (20) iz Mostara.

Pročitajte još

– Prijavljene osobe S.B., I.B., A.G., S.B., V.B. i A.B. su privedene, lišene slobode i ispitane u PU Konjic, obavljen je uuviđaj lica mjesta na kojem se događaj desio.  Područno tužilaštvo Konjic je od SKB Mostar zatražilo ljekarsku dokumentaciju o vrsti i težini povreda oštećenog E.B. Oštećeni E.B. je otpušten iz bolnice i dao je svoju izjavu u PU Konjic. Pripadnici PU Konjic, po nalogu kantonalnog tužitelja nastavljaju sa poduzimanjem i drugih istražnih radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se desio ovaj događaj, dakle istraga u ovom predmetu je u toku – navela je Ana Rajič,portparol Tužilaštva HNK.

Podsjetimo, Eldin Buljina je inspektorima rekao da su ga pretukli tetak Safet Brkić i njegovi sinovi. Nakon premlaćivanja su ga bacili u kanjon i urniirali po njemu.