Svijet

UGAŠENI MLADI ŽIVOTI Stradali u sudaru vozova u Grčkoj imali manje od 35 godina, identifikovana 24 tijela

Do sada je izvršena obdukcija 43 tijela od ukupno 57 poginulih u željezničkoj nesreći kod Larise, u Grčkoj, a identifikovana su 24, izjavila je šefica lokalne forenzičke službe, Rubini Leontari.

Sudar vozova u Grčkoj
FOTO: ACHILLEAS CHIRAS/EPA

Ona je dodala da su u pomoć na identifikaciji tijela u Larisu stigle kolege iz Soluna, Atine i Lamije.

Prema njenim riječima, na osnovu protokola, za identifikaciju se koristi i DNK analiza.

Ona je navela da je, dok nije stigla specijalna ekipa iz Atine i Policijskog odjeljenja za krivične istrage radi uzimanja uzoraka genetskog materijala, ljekar tražio od četiri pripadnika Saobraćajno-bezbjednosne službe Larise da prikupe informacije od rođaka nestalih, objavio je Ekatemerini.

Pročitajte još

Leontari je istakla da su svi poginuli bili mlađi od 35 godina.

Veliki broj tijela je sa opekotinama, dok su neka ugljenisana. Ukupno 52 rođaka dalo je uzorak DNK, navela je Leontari, ističući da je taj genetski materijal, zajedno sa uzorcima sa tijela poginulih, svaka četiri sata bio slat u Atinu da bi proces identifikacije bio što prije završen.

Brzi putnički voz, sa više od 350 putnika, sudario se direktno sa teretnim vozom u blizini grada Larise u noći između utorka i srijede.

Mnogi od putnika morali su da iskaču kroz prozore da bi pobjegli od vatre, a temperatura u jednom vagonu povećala se na 1.300 stepeni Celzijusovih nakon što se zapalio, saopštile su vlasti.

Veliki broj putnika u vozu bili su studenti, koji su se vraćali u Solun poslije produženog vikenda.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis izjavio je da je za katastrofu kriva “tragična ljudska greška”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije