Banjaluka

Grad Banjaluka Zavodu dostavio ugovor i bankarsku garanciju za NABAVKU UDŽBENIKA

Ugovor o nabavci udžbenika od 3. do 9. razreda za banjalučke osnovce, zajedno sa bankarskom garancijom, dostavljen je Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske na potpisivanje.

Grad Banjaluka Zavodu dostavio ugovor i bankarsku garanciju za NABAVKU UDŽBENIKA
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Ugovor je prošle sedmice potpisao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nakon što je Grad proveo sve tenderske procedure kako bi obezbijedili besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola.

Pročitajte još

Kako bi se izbjeglo dupliranje nabavke udžbenika, Grad je zatražio sastanak sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, s obzirom na to da je Vlada Republike Srpske dan nakon što je gradonačelnik Banjaluke stavio potpis na ugovor –  donijela odluku da nabavi udžbenike i za osnovce 3. i 4. razreda u cijeloj Republici Srpskoj.

Iz Gradske uprave podsjećaju da Ministarstvo prosvjete i kulture RS nije prihvatilo prijedlog za sastanak upućujući Grad na Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske. Grad i dalje predlaže da se sredstva namijenjena Banjaluci preusmjere u druge lokalne zajednice za kupovinu udžbenika za 5. razred.

Prihvati notifikacije