Hronika

Uhapšen strani državljanin: U pretresima u Sarajevu oduzeta puška, vojna oprema, gumeni čamac i pasoši

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su, juče, postupajući po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, pretresli jedan stambeni objekat na području Sarajeva, saopšteno je danas iz SIPA.

policija federacije bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz

– Pretres je izvršen zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“, „Krijumčarenje ljudi“ i „Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom“, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine- navodi se u saopštenju, piše Avaz.

Pročitajte još

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti puška sa optičkim nišanom, vojna oprema, gumeni čamac, pasoši kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Predat Službi za poslove sa strancima

Na licu mjesta zatečena je jedna osoba, strani državljanin, koja je nezakonito boravila u Bosni i Hercegovini, nakon čega je predata u nadležnost Službi za poslove sa strancima.

– Navedene aktivnosti provedene su pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Službom za poslove sa strancima- navodi se u saopštenju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije