Hronika

Uhapšeni zbog "pranja novca": U policijskoj akciji razbijena grupa koja se nedozvoljeno bavila bankarskom djelatnošću

Policijski službenici iz Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona su izvršili veliku akciju u kojoj je razbijena kriminalna grupa. Uhapšeno je sedam osoba koje se sumnjiče za "pranje novca" i nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću.

Uhapšeni zbog "pranja novca": U policijskoj akciji razbijena grupa koja se nedozvoljeno bavila bankarskom djelatnošću
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naime, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, nakon višemjesečne istrage koju su provodili službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog i kompjuterskog kriminaliteta i Odsjeka za kriminalističko obavještajnu podršku, danas su sa Policijom Brčko Distrikta, izvršili pretresanja na više lokacija.

Kako je saopšteno iz tuzlanske policije, po naredbama Opštinskog suda u Srebreniku, a pod nadzorom Tužilaštva Tuzlanskog kantona koje rukovodi istragom, pretresi su izvršeni na više lokacija u Srebreniku i okolini, kao i na području Brčko distrikta.

Pročitajte još

– Akcijom su obuhvaćeni stambeni i pomoćni objekti, kao i motorna vozila koje koriste osumnjičene osobe: M.B., Š.Č., M.S., E.S., Z.O., K.A. i M.M. Tom prilikom su pronađeni predmeti: mobilni telefonski aparati, veća količina novca u različitim valutama i apoenima, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela za koja se navedene osobe sumnjiče – navedeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Zbog sumnji u počinjenje krivičnih djela nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću i pranje novca, po nalogu postupajućeg tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona, sedam osoba je uhapšeno.

-Šest osoba je sa područja Srebrenika i jedno iz Brčko Distrikta, i to: M.B. (1961), Š.Č (1963), M.S. (1969), E.S. (1958), Z.O. (1964), K.A. (1965) i M.M. (1960) – precizirali su iz tuzlanske policije.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sa dokazima, biti predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje, piše Kliks.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu