Hronika

UHAPŠENO 17 POLICAJACA Počinili više od STOTINU krivičnih djela

Tužilaštvo Kantona Sarajevo saopštilo je da je u okviru policijske akcije "Dar jedan" uhapšeno 17 policijskih službenika.

UHAPŠENO 17 POLICAJACA Počinili više od STOTINU krivičnih djela
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Oni se sumnjiče da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu krivičnih djela primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Iz Tužilaštva preciziraju da se preduzimaju mjere i radnje protiv 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, nad kojima se sprovodi kriminalistička obrada.

Prema naredbama Opštinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 17 lokacija, kako na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, tako i na području Istočnog Sarajeva, i tom prilikom su izuzeti određeni predmeti i dokumentacija koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo i Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo ovom prilikom naglašavaju opredijeljenost i potpunu posvećenost borbi protiv svakog vida korupcije, kao i svih drugih oblika kriminaliteta na području Kantona.