Politika

"NE IDEM NIKUD" Stevandić traži SMJENU TRIVIĆEVE, ona poručuje da ostaje na čelu Aerodroma

Ujedinjena Spska tražiće smjenu Natalije Trivić sa mjesta direktora Aerodroma RS u Banjaluci, nakon što je ona napustila tu stranku, saznaje Srpskainfo.

"NE IDEM NIKUD" Stevandić traži SMJENU TRIVIĆEVE, ona poručuje da ostaje na čelu Aerodroma
FOTO: MPIK RS/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Kako objašnjava naš izvor, ova partija neće odustati od tog mjesta koji su dobili u raspodjeli direktorskih mjesta unutar vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

– Naravno da Ujedninjena Srpska neće dopustiti da gospođa Trivić, koja je izašla iz stranke, a koja ništa nije radila za partiju, ostane na toj funkciji – objašnjava naš izvor.

Pročitajte još

Međutim, Natalija Trivić poručila je preko Zamaaero, regionalnog avio-portala, da ostaje na toj funkciji, bez obzira što je napustila Ujedinjenu Srpsku. Istakla je i da nastavlja svoj posao te da je započela akcije za nove linije i prevoznike za ljeto 2025. godine.

Ona je u septembru 2023. godine, odlukom Nadzornog odbora, imenovana na četvorogodišnji mandat direktora tog preduzeća. Na tom mjestu je zamijenila Milana Račića.

FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE I KULTURE RS
FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE I KULTURE RS

Podsjećamo, Trivićeva je prije nekoliko dana saopštila da je napustila Ujedinjenu Srpsku, te nije htjela otkriti kojoj će se novoj partiji pridružiti. Međutim, nezvanično saznajemo da je Trivićeva na pragu ulaska u SNSD. Prije nego što je postala direktorka Aerodroma Banjaluka, zahvaljujući US, obavljala je funkciju ministarke prosvjete i kulture.

Iako smo pokušali da dobijemo izjavu lidera ove partije Nenada Stevandića, nije nam odgovarao na pozive. Tako smo ostali uskraćeni i za odgovor da li će taj njihov potez uzdrmati koalicioni sporazum između partija na vlasti ukoliko ne uspiju da je smjene i tako izgube to direktorsko mjesto.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Stevandić je za medije, prije dva dana, izjavio da su US radili analizu aktivnosti članstva i da svako ko nije radio za stranku je dobio izlaznu kartu.

– Jednostavno, podvukli smo crtu i to nije jedini slučaj. Nekima smo pokazali put. To je prirodan put selekcije onih koji rade i onih koji ne rade – naglasio je Stevandić. On je ocijenio da svi u Ujedinjenoj Srpskoj moraju i trebaju da rade.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu