Hronika

UKRADENO PRODAVALI ZA BAGATELU Potvrđena optužnica zbog 10 krađa u Banjaluci

Protiv Bojana Mrđenovića (31) i Dragana Miletića (46) podignuta je optužnica zbog sumnje da su na području Banjaluke počinili 10 krađa, a krali su sve, od skupocjenih viskija do ruževa za usne.

UKRADENO PRODAVALI ZA BAGATELU Potvrđena optužnica zbog 10 krađa u Banjaluci
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Mrđenović i Miletić su već godinama poznati banjalučkoj policiji i pravosuđu, jer su mnogo puta hapšeni i osuđivani za razna krivična djela.

Optužnicu protiv njih dvojice podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, te je proslijeđena Osnovnom sudu u tom gradu na potvrđivanje.

Prema prvoj tački optužnice, oni su 7. januara u periodu od 11 do 11.30, u Ulici Sime Matavulja u Banjaluci iz prodavnice ukrali 3 flaše viskija „Balentajn“, vrijedne oko 80 maraka. Nakon krađe su otišli do gradske Tržnice, gdje su piće prodali za 30 maraka nepoznatim prolaznicima.

Samo dan kasnije, Mrđenović je sa rafa prodavnice, koja se nalazi u Ulici Svetozara Markovića, ukrao 3 flaše viskija „Čivas regal“ i „Balentajn“, vrijedne oko 180 maraka – navedeno je u optužnici.

Mrđenović se zatim sa ukradenim flašama uputio prema Novoj pijaci, gdje ih je prodao nepoznatim prolaznicima za 40 maraka.

Viski

Isti dan, Mrđenović je opljačkao još jednu prodavnicu u Ulici Svetozara Markovića. Otišao je do rafe na kojima se nalaze alkoholna pića i ukrao dvije flaše viskija „Canadian Special“, vrijedne oko 35 maraka.

Pročitajte još

Zatim se opet vratio do Nove pijace i prodao ih za 10 maraka.

Poslije ovih krađa, Mrđenović je mirovao desetak dana, sve do 17. januara. On je tada došao do prodavnice u Ulici Skendera Kulenovića i zaputio se do rafa za alkoholna pića. Tu je ukrao flašu „Jegera“ i dvije boce energetskog pića „Ričard“, ukupne vrijednosti 15,5 maraka.

On je tada pobjegao, ali ga je zaustavila policija i ukradeno piće je predao njima.

Patrone za brijanje

Mrđenović je potom 18. januara otišao u prodavnicu u Karađorđevoj, u namjeri da ukrade robu. Ukrao je 13 patrona za brijanje marke „Mach 3 Gillette“, koji su koštali oko  273  marke.

Po oprobanom receptu, on odlazi na pijacu gdje ukradenu robu zatim prodaje za 50 KM.

– Drugi dan, Mrđenović se ponovo vraća u istu prodavnicu odakle je ukrao još 11 patrola za brijanje marke „Gillette“, te jedan patron za brijač „Blue 3 Gillette“ čija je cijena 356 maraka. Sve to je prodao na Novoj pijaci za 40 maraka – pojašnjeno je u optužnici.

Mrđenović je optužen i da je 21. januara iz apoteke u Ulici Dragiše Vasića ukrao tri pakovanja kreme „Dr Ćolić Sensitiv“, koje su vrijedne oko 102 marke.

Šminka

Isti dan je u Ulici Veselina Masleše ukrao 4 para muških bokserica marke „Springfild“, koje su koštale 65 maraka, ali ga je policija zaustavila, pa im je morao ih predati.

Mrđenovića optužnica tereti i da je 24. januara iz prodavnice u Ulici Slobodana Kusturića ukrao više komada artikala namjenjenih za šminkanje, i to 12 „Evelin“ maskara i 5 ruževa za usne „Aura“, čija je vrijednost oko 160 maraka.

– Isti dan i u istoj ulici, Mrđenović je ukrao 9 različitih suhomesnatih proizvoda vrijednih oko 130 maraka, koje je stavio u svoju torbu i pobjegao iz prodavnice. Međutim ukradene proizvode je zatim predao policiji – precizirano je u optužnici.

Oduzimanje imovinske koristi

U optužnici banjalučkog tužilaštva se navodi da je tužilac predložio da se od Bojana Mrđenovića oduzme imovinska korist stečena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 140 maraka. Ovu korist je ostvario prodajom ukradenih stvari.

– Mrđenović se obavezuje i da oštećenim nadoknadi štetu u ukupnom iznosu od oko 950 maraka, na ime vrijednosti ukradenih stvari. Mrđenović  i Miletić se obavezuju da solidarno nadoknade štetu u iznosu od oko 80 maraka, a da se od istih oduzme imovinska korist u iznosu od 30 maraka – navedeno je u optužnici.