Hronika

"Ulice Sarajeva nisu sigurne" Mirni skup u nedjelju na mjestu gdje je stradala Azra Spahić (FOTO)

Nakon smrti mlade doktorice Azre Spahić, koju je automobilom sinoć usmrtio Armin Berberović, vožnjom bez vozačke dozvole pod dejstvom alkohola, u nedjelju u 18 časova će se održati mirni skup na Marindvoru, na lokaciji gdje je stradala djevojka.  

"Ulice Sarajeva nisu sigurne" Mirni skup u nedjelju na mjestu gdje je stradala Azra Spahić (FOTO)
FOTO: AZRA SPAHIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Vijest o organizovanju skupa je objavljena na Fejsbuk stranici “Vi ovo dozvoljavate za Editu i Selmu”.

– Pozivamo vas na mirni skup odavanja počasti mladoj doktorki Azri Spahić, koja je ubijena u saobraćajnoj nesreći u petak, u ulici Maršala Tita.

NEDJELJA, 28.05.2023. od 18h; ul. Maršala Tita, Marijin dvor, SarajevoPozivamo vas na mirni skup odavanja počasti…

Posted by Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu on Saturday, May 27, 2023

– Nažalost, ovakve skupove smo organizovale prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoč. I danas ponavljamo isto što smo tada poručivale – ulice Sarajeva nisu sigurne, postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života – za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju.

Pročitajte još

Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada.

Položite cvijet i u mislima budite uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorke i povrijeđenih pješakinja – naveli su, prenosi Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije