Politika

Umjesto Fejzića imenovan Cvjetinović: Srbi smijenili zamjenika načelnika Srebrenice

Na današnjoj tematskoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica, zamjenik načelnika, Hamdija Fejzić, smijenjen je jednonacionalnom odlukom s 12 glasova srpskih odbornika, dok bošnjački odbornici nisu učestvovali u glasanju.

Umjesto Fejzića imenovan Cvjetinović: Srbi smijenili zamjenika načelnika Srebrenice
FOTO: SCREENSHOT AL JAZEERA BALKANS
Hamdija Fejzić

Načelnik Mladen Grujičić pokrenuo je inicijativu za smjenu, a zamjenika Fejzića zamijeniće Momčilo Cvjetinović, predsjednik OO SDS Srebrenica.

– Razlozi za smjenu su blago rečeno smiješni, jer je u obrazloženju za smjenu koje je došlo od načelnika navedeno da nisam prisustvovao sjednicama i kolegiju Skupštine što nije tačno. Drugi razlog je da sam ja kao zamjenik načelika učestvovao u organizaciji obilježavanja Dana državnosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine. To znači da nama neko u Srebrenici, Bošnjacima, hoće da određuje šta možemo i hoćemo slaviti, koje datume i praznike – istakao je Fejzić za N1.

Pročitajte još

Fejzić je ponosno istakao svoja postignuća, poput potpisivanja važnih sporazuma između Opštine i vlada Tuzlanskog i Sarajevskog kantona te privlačenja značajnih finansijskih sredstava u izrazito nerazvijenu opštinu. On je naglasio da je smjena loša poruka Bošnjacima u Srebrenici te izrazio svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima tokom njegovog mandata.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu