Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UNICEF OSNIVA FOND KRIPTOVALUTA Finansiraće tehnologije otvorenog koda za dobrobit djece

Digitalna Srpska
Autor:

Foto: Thinkstock

UNICEF će imati priliku da prima, čuva i distribuiše donacije u kriptovaluti i bitkoinu, kroz novoosnovani “Cryptocurrency” fond ove organizacije.

Kao prva od UN organizacija sa ovom vrstom prikupljanja sredstava, UNICEF će koristiti kriptovalute za finansiranje tehnologija otvorenog koda koje će biti od koristi djeci i mladim ljudima širom svijeta, saopštila je danas i ova organizacija u BiH

U strukturi UNICEF-ovog fonda u kriptovaluti, kontribucije će biti čuvane i dodjeljivane u istoj kriptovaluti.

– Ovo je nov i uzbudljiv poduhvat UNICEF-a. Ako digitalne ekonomije i valute imaju potencijal da oblikuju živote budućih generacija, važno je da istražimo mogućnosti koje se nude. Upravo iz ovog razloga osnivanje Fonda kriptovaluta predstavlja važan i poželjan korak naprijed u humanitarnom i razvojnom radu – rekla je Henrijeta Fore, izvršna direktorika UNICEF-a.

Prvu donaciju ovom fondu obezbjediće “Ethereum” fondacija, a dalje će biti raspodjeljene na tri projekta UNICEF-ovom Inovacijskom fondu- i projektu kojim koordiniše GIGA inicijativa kako bi povezala škole širom svijeta na internet.

– “Ethereum” fondacija je nestrpljiva da pokaže mogućnosti koje “Ethereum”  i blockchain tehnologija može da pruži zajednicama širom svijeta. Preduzimamo akcije, zajedno sa UNICEF-om i Kripto fondom, kako bi poboljšali pristup osnovnim potrebama, pravima i resursima – rekla je Aja Mijaguči, izvršna direktorka “Ethereum” fondacije.

Po njenim riječima, cilj je da se podrži istraživanje i razvoj “Ethereum” platforme i da se poveća zajednica onih koji imaju korist od tehnologija koje će poboljšati živote bezbroj korisnika i industrija u godinama koje dolaze.

Osnivanje UNICEF-ovog fonda kriptovaluta predstavlja dio kontinuiranog rada sa blockchain tehnologijom.

UNICEF zajedno sa WFP-om vodi UN-ovu inovativnu mrežu. Mreža je zadužena za istraživanje potencijala i nedostataka blockchain-a i drugih tehnologija u nastajanju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO