Politika

UPITNA PODRŠKA CIKOTIĆU Dodik: SDA napravila problem osporavajući kandidate drugih naroda

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je kako postoji mogućnost da SNSD ne podrži imenovanja Selme Cikotića na poziciju ministra bezbjednosti BiH.

UPITNA PODRŠKA CIKOTIĆU Dodik: SDA napravila problem osporavajući kandidate drugih naroda
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Dodik je pohvalio bivšeg ministra bezbjednosti Fahrudina Radončića kazavši da je bio odličan u svom poslu.

Dodao je kako je on “svojom ostavkom pokazao da postoje strukture u okviru zvaničnih institucija koje se migrantskom krizom bave na špekulativan način”, te ponovio njegove tvrdnje da je više od 3.000 Pakistanaca dobilo lažne vize za ulazak u BiH.

To je kako smo obaviješteni kao članovi Predsjedništva zvanična politka SDA i on najbolje razotkriva tu priču oko migrantske situacije i to se treba raščistiti. Ne želimo da nijedan naš čovjek ima problem i nećemo dozvoliti migrnatima da naprave problem. Ovo je pitanje bezbjednosti i dugoročnog pozicioniranja. Imali smo Radončića koji je radio dobro posao, ali nije bio podržan od bošnjačke komponente. Imali smo odličnog ministra koji nije mogao da radi, nisu dali da radi. Ako se želi dovesti bilo ko ko će biti u funkciji politika koje je napao Radončić, onda smo protiv tih. Selmo Cikotić se nije pokazao korektnim, u njegovim izvještajima je bio veoma tedenciozno loš prema Srbima i RS. Time se provlači mogućnost da ne damo podršku. Sama SDA je napravila problem osporavajući kandidate koji dolaze iz drugog naroda – rekao je Dodik za N1.

Kazao je kako se trebaju odblokirati imenovanja za RAK, SIPA i druge institucije pa će onda i oni podržati ostalo.

– Kada bi se biralo ko kome odgovara nikada ne bi izabrali nikoga, Biseru (Turković, ministarku spoljnih poslova BiH) ne bi prihvatili Srbi, a Bošnjaci neke druge iz sprskog naroda. Neophodan je kompromis, ali on ne može biti u korist jednog naroda ili partije, u ovom slučaju SDA. Mi smo u fazi nepovjerenja otkako BiH postoji po dejtonskim principima – istakao je Dodik.