Društvo

UPOZORIO NA VAŽAN SIMPTOM Igor se borio sa koronom 17 dana, sada je svima poručio ovo

Igor se 17 dana borio sa korona virusom u bolnici, sada je na kućnom liječenju, oporavlja se.

UPOZORIO NA VAŽAN SIMPTOM Igor se borio sa koronom 17 dana, sada je svima poručio ovo
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na Fejsbuku je podijelio svoj iskustvo u borbi sa ovom infekcijom i upozorio na važan simptom koji je znak da se odmah javite ljekaru.

Dragi moji, moram sa vama da podijelim jedno moje iskustvo o kome se rijetko priča, a mislim da je veoma važno i da može biti od pomoći ljudima koji se kod kuće liječe od Kovida, bez ljekarskog nadzora – započeo Igor.

Dalje je nastavio opisivati svoje iskustvo.

Važno Covid+: Modro ispod noktijuDragi moji, moram sa vama da podelim jedno moje Covid + iskustvo o kome se retko…

Posted by Igor Sandic on Monday, November 30, 2020

– Radi se o pojavi modre boje ispod noktiju na šakama (iskreno, nokte na nogama nisam gledao). To izgleda kao kada se ruke zimi smrznu od hladnoće pa nokti pomodre. Ukoliko kod sebe primjetite ovu pojavu znajte da je to signal za uzbunu. Ljekarsko objašnjenje koje sam ja dobio glasi: U pitanju je niska saturacija, odnosno, nizak nivo kiseonika u krvi.

Hitno se obratite ljekaru, koji bi trebalo da vas stavi na dopunski kiseonik. Tu vrijeme igra ključnu ulogu! Pojava modrih noktiju u mom slučaju, iako sam bio na bolničkom kiseoniku, bila je najava visoke temperature veće od 40 C i dva dana teške borbe sa temperaturom i najmorbidnijim zamislivim halucinacijama (one zaslużuju poseban tekst). Nadam se da će ovo nekome biti od koristi – napisao je Igor, piše Telegraf.