Gradovi

VEĆINA IMA TEŠKU KLINIČKU SLIKU U bijeljinskoj kovid bolnici danas hospitalizovano 40 BOLESNIKA

U bijeljinskoj kovid bolnici danas je hospitalizovano 40 bolesnika, većina oboljelih ima tešku kliničku sliku, na kiseoničkoj terapiji je 25 bolesnika, a jedno lice je umrlo, saopšteno je iz Bolnice "Sveti vračevi".

VEĆINA IMA TEŠKU KLINIČKU SLIKU U bijeljinskoj kovid bolnici danas hospitalizovano 40 BOLESNIKA
FOTO: S.R. MRKONJIĆ/RAS SRBIJA

Nažalost, u protekla 24 časa bilježimo još jedan smrtni slučaj. Riječ je o ženskoj osobi starije životne dobi, sa komorbiditetima – navodi se u saopštenju.

U protekla 24 časa u Bijeljini je registrovano 87 osoba kod kojih je potvrđen novi virus korona.

U saopštenju se ističe da je epidemiološka situacija ozbiljna, ali da je “bijeljinska bolnica dočekuje organizovano”.

Pročitajte još

– S ciljem adekvatnog postupanja u vrijeme pogoršane epidemiološke situacije, od ponedjeljka, 26. oktobra, Bolnica `Sveti vračevi` prešla je na realizaciju plana “B” prema preporuci Ministarstva zdravlja i socijane zaštite Republike Srpske, što znači da je potpuno odvojen kovid dio od ostalog dijela bolnice, te da se svi ambulantni pregledi obavljaju u novoj poliklinici za konsultativno-specijalističku zaštitu – navodi se u saopštenju.

Iz Bolnice apeluju da javnost shvati ozbiljnost situacije i da se svi striktno pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite, ističući da je to jedini način da se zaustavi dalja ekspanzija infekcije novim korona virusom.