Banjaluka

UPRKOS ALARMU PROTIV ZAGAĐENJA "Imaš jednu od najljepših zemalja na planeti, ali se to nekada ne vidi od otpadne plastike"

Samo nekoliko dana nakon što su širom grada postavljene skulpture "Luka" na mjestima deponije smeća kao simbol i alarm protiv ekstremnog zagađenja okoline, u banjalučkom naselju Česma samo par metara od ovog upozorenja opet je razbacan otpad na sve strane.

UPRKOS ALARMU PROTIV ZAGAĐENJA "Imaš jednu od najljepših zemalja na planeti, ali se to nekada ne vidi od otpadne plastike"
FOTO: MIRJANA RADANOVIĆ/RAS SRBIJA

Prostor na kojem je autobusko stajalište kao i mjesto gdje se okreće autobus, takođe služi i za odlaganje otpada, ali u kontejnere. Međutim, ovih dana to nije slučaj jer je vidljivo da je otpad nagomilan i razbacan čak i po putu.

U želji da se probudi svijest građana i briga za očuvanje životne sredine, prethodnih dana su u Banjaluci na nekoliko lokacija postavljene skulpture Luka na kojima između ostalog piše “samo postupaj po svojoj savjesti”.

-Osim što je ekološki i umjetnički projekat, ovo je i svojevrsni alarm protiv ekstremnog zagađenja tvoje okoline. Imaš jednu od najljepših zemalja na planeti, ali se to nekada ne vidi od otpadne plastike. Samo postupaj po svojoj savjesti. Želimo ti svu sreću i čistu prirodu- piše na umjetničkoj skulpturi Luka, koja je nastala u sklopu projekta “Liječenje prostora”.