Gradovi

UPRKOS PANDEMIJI Mićić: Grad Bijeljina realizuje BROJNE PROJEKTE

Gradska uprava Grada Bijeljina, uporedo s borbom protiv pandemije virusa korona, realizuje projekte višemilionske vrijednosti. Samo za asfaltiranje puteva u Semberiji, kroz tri raspisana tendera, obezbijeđeno je 3.630.000 konvertibilnih maraka, istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

UPRKOS PANDEMIJI Mićić: Grad Bijeljina realizuje BROJNE PROJEKTE
FOTO: GRAD BIJELJINA

On je dodao da se model, koji je uspostavljen, a prema kojem Grad daje 70 odsto sredstava za asfaltiranje nekog puta, dok 30 odsto prikupljaju mještani, pokazao kao veoma dobar.

– Za ispunjavanje svih zahtjeva koji su podneseni biće potrebno dodatnih 700.000 KM, pa ćemo raspisati i četvrti tender i rebalansom budžeta obezbijediti sredstva za tu namjenu. Osim puteva, Grad učestvuje u subvencionisanju izgradnje vodovodne mreže sa 80 odsto sredstava, odnosno 70 odsto za rasvjetu – naglasio je prvi čovjek Bijeljine.

Govoreći o projektima u užem gradskom jezgru, Mićić je istakao potpunu rekonstrukciju parka, postavljanje još jedne šahovske table i figura za penzionere, te izdvajanje 300.000 KM za popločavanje trga.

– Osim što će gradski trg uskoro dobiti novo ruho, značajno je i što ćemo na tom mjestu postaviti četiri punjača za električne automobile, a krajem sljedeće sedmice nabaviti vozilo koje će koristiti besplatno lica s invaliditetom za njihove potrebe. Pri kraju je uređenje kanala Dašnica, koji prolazi kroz grad, za šta smo s Vladom Srpske obezbijedili 5,2 miliona KM, a biće uređeni i svi mostovi i ograde – kaže Mićić.

Rekonstrukcija Sokolskog doma, prema riječima gradonačelnika Bijeljine, značiće mnogo za Bijeljince i ustanove kulture, koji će se nalaziti u ovom objektu.

– Za kompletnu reskonstrukciju i adaptaciju Sokolskog doma obezbijedili smo 1.400.000 maraka, a Vlada Republike Srpske donirala je 500.000 KM. Građani vide da se planiranom dinamikom gradi i nova autobuska stanica vrijedna 3.200.000 KM, a tu je i nova farma pri Poljoprivrednoj školi vrijednosti 1.200.000 KM, te nove radionice pri Tehničkoj školi, za koje smo obezbijedili 1.100.000 KM. Vlada Srpske će nam pomoći u ovim projektima – naglašava Mićić.

Smatra da je važno istaći i izgradnju nove sportske sale u Patkovači i obdaništa, što je zajednička zasluga Vlade Srbije, Vlade Republike Srpske i Grada Bijeljina.

– Radi se i na takozvanom utopljavanju sportske sale Gimnazije, a prethodno smo rekonstruisali krov i postavili novi parket. Pri kraju je projekat navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta u Crnjelovu i Batkoviću, projekta vrijednog oko 12 miliona KM, u kojem Grad učestvuje sa 15 odsto sredstava – istakao je Mićić.

Direktor Direkcije za izgradnju i razvoj grada Mladen Petrović, kao jedan od važnijih projekata koji su u toku, izdvojio je izgradnju ulice od Ravne gore do nove autobuske stanice, koja će nositi ime “9. januar”.

– Dužina saobraćajnice biće kilometar i po, a još 700 metara biće potrebno za kružni tok i raskrsnicu. Riječ je o saobraćajnici vrijednoj 5.000.000 KM, koja će biti široka sedam metara, sa dvije pješačke i biciklističkom stazom, kao i sa više od 1.000 stabala – dodao je Petrović.

A.E.