Hronika

UPUCAO OCA I SINA U SALCBURGU Ubica blizak sa mafijom koja rastura KOKAIN

Albanac (31) koji se sumnjiči da je ubio Samira Halkića (46) na proslavi rođendana Samirovog unuka u Salcburgu, uhapšen je prije nešto manje od mjesec dana, a austrijska policija sumnja da bi ovaj muškarac mogao biti povezan sa albanskom mafijom koja se u Austriji bavi rasturanjem kokaina. Istraga bi u trebalo da rasvjetli i šta je, zapravo, bio okidač sukoba

UPUCAO OCA I SINA U SALCBURGU Ubica blizak sa mafijom koja rastura KOKAIN
FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE, AUSTRIJSKA POLICIJA / RAS SRBIJA

Velika policijska akcija, prilikom koje je uhapšeno četiri osobe i oduzet kokain, dogodila se 6. jula u Beču. Međutim, slučaj je, prema pisanju austrijskih medija, prebačen u Salcburg, jer tamošnji sud smatra da je ovaj slučaj povezan sa ubistvom Samira Halkića i ranjavanjem njegovog sina Dženiza, piše Blic.

Austrijski portal “oe24” piše da je 31-godišnji Albanac osumnjičen za ubistvo i ranjavanje Halkića, oružje uzeo od 34-godišnjeg zemljaka koji je uhapšen u policijskoj akciji u Beču.

Ipak, posebno intrigantno je to što je svjetlo istrage sada palo na motiv ubistva i ranjavanja.

Naime, podsjećanja radi, do sukoba između Albanca i Dženiza Halkića došlo je u jednom ugostiteljskom lokalu u Salcburgu, kada je Dženis slavio rođenje djeteta. Svjedoci su kasnije ispričali da je Albanac čak i ošamario Dženiza, zbog čega je reagovao njegov otac Samir. Sva trojica su izašla ispred lokala kako bi rešili nesuglasice, ali je Albanac iznenada izvadio pištolj i zapucao na oca i sina. Jedan metak je pogodio Dženiza u grudi, ali je on brzom ljekarskom intervencijom spasen, a druga dva su pogodila Samira i nesrećni čovjek je preminuo na licu mjesta.

Sada, dva mjeseca nakon pucnjave, policija ispituje mogućnost da svađa među trojicom muškaraca nije običan kafanski sukob koji je eksalirao do tragičnog ishoda, već postoje informacije da je sukob nastao zbog novca, konkretno duga od 70.000 evra.

Međutim, ovi navodi su i dalje u fazi ispitivanja, i motiv zločina zvanično još uvijek nije saopšten.

Albanac odugovlači izručenje

Albanski državljanin (31) koji se sumnjiči za ubistvo, uhapšen je u Dizeldorfu prije skoro mjesec dana. Austrijski mediji pišu da je vrijeme u pritvoru proveo koristeći sve moguće pravne lijekove kako ne bi došlo do njegovog izručenja matičnoj državi. Zbog toga nije bilo moguće ispitati ga, a njegov advokat negirao je sve dosadašnje optužbe.