Zabava

Uređenje doma po FENG ŠUI metodi: Ovo su stvari koje stvaraju negativnu energiju u kući

Jeste li primijetili negativnu energiju i nedostatak harmonije u svojoj kući?

Uređenje doma po FENG ŠUI metodi: Ovo su stvari koje stvaraju negativnu energiju u kući
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RAS SRBIJA

 Ako je odgovor potvrdan, onda morate znati da u vašem domu postoje stvari koje bi prema Feng šui stručnjacima trebali izbjegavati.

Samo mala promjena u vašem domu može donijeti obilje pozitivnosti i napretka. Vrlo često nismo ni svjesni da su neki predmeti ”emocionalni vampiri” koji kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju, prenosi Zadovoljna.

Okrnjeni tanjiri, šoljice, zdjele

Takvo posuđe donosi lošu energiju ko god da je koristi, tvrde Feng šui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet posuđa nego da koristite skup, ali oštećen komplet. Korištenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.

Prazne posudice za so ili šećer

Svima nam se događa da ponekad ostanemo bez zaliha namirnica koje gotovo svakodnevno koristimo.

Međutim, nikada ne bi trebali dopustiti da vam posudice kojima držite so i šećer budu potpuno prazne. Police s praznim posudicama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju.

Hrpa starih novina, časopisa i papira

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savjetuju Feng šui stručnjaci. Ukoliko sakupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne podu ili uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti donijet će vam lošu energiju.

Cipele ispred vrata

Bez obzira da li su poredane ispred spavaće sobe ili bilo koje druge ovi predmeti su pravi energetski vampiri pogotovo ako su prljave.

Ormarić za cipele ili neko drugo mjesto za vašu obuću ispuniće vaš dom pozitivnom energijom umjesto negativnom.

Mjesto za sjedenje ili spavanje ispod drvene grede

Drvene grede jedan su od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i često viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite kauč ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strijele negativne energije usmjerene prema vama, objašnjavaju Feng šui stručnjaci.

Stoga, svoj kauč ili krevet samo malo pomaknite da se ne nalazite direktno ispod grede.

Prihvati notifikacije