Politika

USKORO E PARLAMENT Predstavnici službi Skupštine Vojvodine i Srpske razmijenili iskustva

Predstavnici službi Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i Narodne skupštine Republike Srpske, sa generalnim sekretarima Nikolom Banjcem i Nebojšom Zgonjaninom na čelu, danas su, u pokrajinskom parlamentu u Novom Sadu, održali stručni radni sastanak posvećen intenziviranju saradnje skupštinskih službi, razmjeni iskustava i nastavku započetih projekata u 2019. godini.

USKORO E PARLAMENT Predstavnici službi Skupštine Vojvodine i Srpske razmijenili iskustva
FOTO: NSRS

Sastanak je održan u skladu sa potpisanim Memorandumom o saradnji službi dva parlamenta i Planom zajedničkog rada za 2019. godinu, a prisustvovali su pomoćnik generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srpske Boro Blagojević i rukovodilac Odsjeka za informacione tehnologije i tehničku podršku Dejan Udovičić.

Generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske Nebojša Zgonjanin izjavio je u Novom Sadu da skupštinske službe Republike Srpske i AP Vojvodine intenzivno zajednički rade i razmjenjuju iskustva u vezi sa uvođenjem e-parlamenta.

Razmjenjujemo iskustva i o primjeni digitalizacije u radu službe Narodne skupštine Srpske, te primjeni dobre prakse u radu službi oba parlamenta –  rekao je Zgonjanin.

Generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine Nikola Banjac kazao je da je na sastanku predstavnicima službe parlamenta Republike Srpske predat dokument o sistemu finansijske kontrole i upravljanja svim radnjama i aktivnostima koje se primjenjuju u službi Skupštine AP Vojvodine.

Riječ je o dokumentu koji je pokrajinski parlament usvojio u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu Srbije.

– Služba Skupštine AP Vojvodine je usvojila sistem finansijske kontrole i upravljanja u svim svojim radnjama i aktivnostima što je i obaveza u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu i mi smo taj vrlo značajan dokument predali predstavnicima Službe Narodne skupštine Republike Srpske – naglasio je Banjac