Društvo

Uslovi za vožnju povoljni: Prohodnost zadovoljavajuća, zastoja nema

Prohodnost većine puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) je zadovoljavajuća, a zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Uslovi za vožnju povoljni: Prohodnost zadovoljavajuća, zastoja nema
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Izmjene su na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini (Foča Hum (Šćepan Polje), kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica-Ljubogošta i Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, Foča-Goražde u Filipovićima i Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Kotor Varoš-auto-put-granični prelaz Gradiška, Stanić Rijeka-Jezero, Brčko-Lepnica/Lončari, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar, kod restorana Zdrava voda, saobraća naizmjenično, jednom trakom u dužini od 150 metara.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije