Društvo

Uspjeh tima UKC RS: Ženi odstranjen gigantski tumor, TEŽAK OKO 23 KILOGRAMA (FOTO)

Ljekari Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske uspješno su izveli složeni operativni zahvat i odstranili gigantski tumor jajnika težak oko 23 kilograma, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Hirurzi operišu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Pacijentkinja mlađe životne dobi javila se ljekaru zbog rasta stomaka unazad tri mjeseca, te je upućena u našu ustanovu iz Opšte bolnice Prijedor prošle sedmice. Nakon urađene kompletne dijagnostike utvrđeno je postojanje gigantske tumorske mase koja je zahtijevala hirurško zbrinjavanje, ističu iz UKC Srpske.

🟣 Ljekari Klinike za ginekologiju i akušerstvo naše ustanove uspješno su izveli složeni operativni zahvat i odstranili…

Posted by Univerzitetski Klinički centar Republike Srpske on Monday, August 14, 2023

Iz UKC Srpske navode da je operativni zahvat trajao je dva i po sata i završen je uspješno.

– Pacijentkinja se nakon urađenog složenog operativnog zahvata uspješno oporavlja – poručuju iz UKC Srpske.

TUMOR
FOTO: SRNA
TUMOR
FOTO: SRNA

Složeni operativni zahvat izveli su specijalista ginekologije i akušerstva i supspecijalista onkologije doktor Miroslav Popović, specijalista ginekologije i akušerstva doktor Andrija Baničević, specijalizanti ginekologije i akušerstva doktor Đurđina Momić i doktor Ljubomir Vlajnić, uz podršku doktora Miroljuba Kovačevića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, doktora Đorđa Јakovljevića, specijalizanta anestezije sa reanimatologijom, te instrumentarki Olje Šević i Tamare Јungić, piše RTRS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije