Gradovi

USVOJEN NACRT BUDŽETA Prvobitni plan za Kotor Varoš umanjen za 80.000 KM

Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš usvojili su na današnjem zasjedanju nacrt budžeta za narednu godinu u iznosu od 9.220.000 KM, što je za 80.000 KM manje od početnog budžeta.

USVOJEN NACRT BUDŽETA Prvobitni plan za Kotor Varoš umanjen za 80.000 KM
FOTO: SRNA

Razlog za ovakvu odluku su negativni opšti ekonomski trendovi izazvani pandemijom virusa korona, koji su uticali na prihode i primitke jedinica lokalne samouprave u ovoj godini, a ista situacija se očekuje i u narednom periodu.

Odbornici lokalnog parlamenta su usvojili program zimskog održavanja puteva na području opštine za 2020/21. godinu.

Programi rada Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” i Agencije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kotor Varoš za 2020. usvojeni su jednoglasno, kao i finansijski planovi za 2019. godinu.

Direktor Doma zdravlja Kotor Varoš, Vladimir Bibić, rekao je da je ova ustanova poslovala pozitivno, što pokazuje i pozitivan revizorski izvještaj, iako su radili u otežanim uslovima izazvanim virusom korona.

Pročitajte još

– U prošloj godini imali smo 432.000 KM investicija, čime smo dodatno podigli kvalitet zdravstvenih usluga – dodao je Bibić.

Akcioni plan održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama za period do 2030. dobio je podršku opštinskog parlamenta, a period važenja Revidirane strategije razvoja opštine je produžen do 2021. godine.

Donesena je odluka o prodaji 10 parcela u posjedu katastarske opštine Kotor Varoš neposrednom pogodbom i putem licitacije.

Miodrag Petrović imenovan je za direktora Turističe organizacije Kotor Varoš na period od četiri godine.

Jednoglasno su usvojeni izvještaji o poslovanju za 2019. godinu Agencije za lokalni ekonomski razvoj, Turističke organizacije i komunalnog preduzeća “Bobas”.

Usvojene su informacije o ostvarenim investicijama u privrednom i javnom sektoru opštine, snabdijevanju pitkom vodom i odvozu smeća, realizaciji Programa rada SO Kotor Varoš, gazdovanju šumama i načinu korištenja javne rasvjete na opštinskom području za prošlu godinu.

Za stipendiranje 75 đaka i studenata u 2020. godini izdvojeno je 70.000 KM, a zabilježen je i blagi rast upisa učenika na području opštine za školsku 2020/21. godinu.