Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UVOZE RADNU SNAGU U Hrvatsku stižu radnici iz Hondurasa, Šri Lanke, Nepala i Vijetnama

Svijet
Autor:

Foto: Dušan Milenković/RAS Srbija

U hrvatskim kompanijama uskoro bi mogli da rade radnici iz Hondurasa, Šri Lanke, Nepala i Vijetnama, uz radnu snagu iz Indije i Filipina, koja je već došla. To proizlazi iz prezentacije agencije koja je filijala američke kompanije Aster International, čiji su čelni ljudi hrvatskim poslodavcima i lokalnim liderima predstavili svoj model uvoza radne snage.

Interes za dolazak u Hrvatsku je posebno veliki među radnicima iz Šri Lanke i Hondurasa, među čijom radnom snagom je i veliki broj visokoobrazovanih.

Posao se nudi radnicima iz građevinskog sektora i prerađivačke industrije, kao i iz oblasti IT-ja i prehrambenog sektora.

U agenciji ističu da se oni ne bave iznajmljivanjem radnika, što znači da radnicima pomažu u nalaženju posla na hrvatskom tržištu, ali samo zapošljavanje radnika, kao i smještaj, u nadležnosti je poslodavaca. Ipak, napominju kako se radnici koji preko njih dolaze nalaze pod njihovim svojevrsnim mentorstvom, budući da im prvih nekoliko godina pomažu u učenju hrvatskog jezika i integraciji u hrvatsko društvo.

(Jutarnji list)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO