Banjaluka

UZ ČESTITKE UPUTILI I MOLBU Od novog gradonačnelnika Banjaluke traže naziv ulice po Mustafi Nadareviću

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Vojin Mijatović zatražio je od novoizabranog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da u ovom gradu jednu ulicu posveti nedavno preminulom rođenom Banjalučaninu Mustafi Nadareviću.

UZ ČESTITKE UPUTILI I MOLBU Od novog gradonačnelnika Banjaluke traže naziv ulice po Mustafi Nadareviću
FOTO: ALEKSANDAR STANKOVIĆ/RAS SRBIJA

U prvom dijelu pisma Mijatović je čestitao Stanivukoviću i pokazao spremnost SDP da mu bude podrška u odlukama koje će biti od značaja i u službi građana Banjaluke, prenosi Klix.

– Uz čestitke želim vam uputiti jednu molbu i inicijativu. Naime kao što sami znate preminuo je glumački doajen Mustafa Nadarević. Ova tužna vijest potresla je čitav region pa i našu zemlju. S tim u vezi zamolio bih vas kao novog gradonačelnika da vaša prva inicijativa bude određivanje ulice u Banjaluci koja bi dobila naziv po imenu glumačke legende i rođenog Banjalučanina Mustafe Nadarevića – stoji u pismu.

🔴Danas sam i zvanicno cestitao novom gradnonacelniku Banja Luka, Drasku Stanivukovicu.🔴Velika je odgovornost biti prvi…

Posted by Vojin Mijatovic on Tuesday, November 24, 2020

Kako je kazao na kraju, uvjeren je da će Stanivuković prihvatiti prijedlog čime bi pokazao da je grad dobio pravog lidera te da je “moguće drugačije, da mora ljudski i da treba banjalučki”.

Podsjetimo, Nadarević je preminuo u nedjelju u 78. godini života, a njegov utjecaj na glumački svijet BiH i regiji odjeknuo je kroz brojne reakcije od Slovenije do Makedonije.