Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“UZ NAS STALO VIŠE OD SEDAMDESET STRANAKA” Borenović poručio da nastavlja borbu za demokratiju VAN GRANICA BiH

Politika
Autor:

Foto: PDP

Međunarodna demokratska unija, najmoćnija svjetska organizacija političkih stranaka, na sastanku održanom u Čileu, a na inicijativu Partije demokratskog progresa, donijela je Rezoluciju o Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz PDP.

Rezolucijom, koja je jednoglasno usvojena, Međunarodna demokratska unija osuđuje ucjene i pritiske na građane tokom predizborne kampanje, pristrasno i neprofesionalno izvještavanje javnih servisa, napade na građane i opoziciju, zabranu javnog okupljanja i izražavanja mišljenja.

Rezolucijom je takođe podržan prijedlog izmjena Izbornog zakona kako bi se osigurali fer i pošteni izbori, te se traži obezbjeđivanje uslova za profesionalno, nepristrasno i istinito informisanje javnosti.

– Urgira da se osiguraju uslovi za nepristrasan i efikasan rad pravosudnih institucija i poziva sve političke subjekte da svoje djelovanje usmjere na rješavanje ekonomskih problema, poboljšavanje uslova za život i rad građana, kao i suzbijanje korupcije i kriminala – navode iz PDP.

Predsjednik ove parije, Branislav Borenović ističe da je ovo prvi put u istoriji da ova organizacija izglasa rezoluciju koja se tiče BiH.

– Iza ovog teksta Rezolucije o BiH , a na prijedlog PDP-a, svojim glasom stalo je više od sedamdeset svjetskih stranaka, uključujući one najmoćnije – američke Republikance predsjednika Donalda Trampa, njemačke demohrišćane Angele Merkel, britanske Konrezvativce Tereze Mej – rekao je Borenović.

Dodaje da je njihova težnja i borba da se živi u slobodnom, demokratskom i prosperitetnom društvu na ovaj način prevazišla okvire zemlje.

– Mi ćemo nastaviti da se političkim djelovanjem u Republici Srpskoj i BiH borimo za društvo u kojem svi mogu dostojanstveno da žive. Pored globalnih tema razgovaralo se i o našem regionu te je ovom rezolucijom u svijet poslana poruka da su u BiH neophodne dobre demokratske prakse i da je krajnje vrijeme da se vratimo na ispravan put – rekao je Borenović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO