Kultura

Uz poštovanje svih mjera protiv korone: Koncert ansambla „Libertango nuovo“ održan u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora održan je koncert ansambla „Libertango nuovo“.

Uz poštovanje svih mjera protiv korone: Koncert ansambla „Libertango nuovo“ održan u Banskom dvoru
FOTO: BANSKI DVOR

Publika je bila u prilici da uživa u maestralnom izvođenju najljepših kompozicija Astora Pijacole, te u numerama drugih poznatih autora tango nuovo muzike 21. vijeka.

Sastav čine Sanja Zelić (klavir), Ljiljana Milić (gitara),  Darko Ružičić (harmonika), Boris Dukić (klarinet i saksofon) i Dejan Đorđević (kontrabas) .

Koncert je održan uz primjenu svih poprisanih mjera  i preporuka nadležnih organa – mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance.

FOTO: BANSKI DVOR
FOTO: BANSKI DVOR

– Argentinska muzika je muzika koja zrači energijom, a nastala je iz pokreta  koje su izvodili argentinski plesači. Taj emotivni momenat „spajanja dvije duše“ je tražio muziku u pratnji. Ta muzika,emotivna i jaka i nas je kupila i već dvadeset godina je sviramo. U Banjaluci zaista imamo publiku koja prati naš rad i koja posjećuje naše koncerte. Za ovaj koncert tražila se karta više od samog početka – kazao je Darko Ružičić.

Posljednje dvije godine nastupaju pod nazivom „Libertango nuovo“. Godinama su se mijenjali i članovi, ali takođe već dvije godine sastav nastupa u istom sastavu.

FOTO: BANSKI DVOR
FOTO: BANSKI DVOR

– Publika je zaista željna kulture, to pokazuju i redovi za pozivnice i ulaznice ispred Banskog dvora. Drago nam je da za muziku koju mi izvodimo takođe postoji veliko interesovanje. Situacija sa virsom korona svima nam je poremetila planove. Mi muzičari ovisimo o publici i kretanju, tako da imam utisak da ovaj zastoj traje duže nego što zaista traje. U nekom narednom periodu planiramo da snimimo drugi kompak disk i prateći video materijal – naglasio je Boris Dukić.

Kamerni ansambl „Libertango nuovo“  postoji i radi od 2003. godine. Instrumentalno izvođenje umjetničke muzike i muzike argentinskog tanga od strane ovog sastava, do sada je prepoznala brojna publika prisutna na samostalnim koncetrima, manifestacijama i drugim kulturnim dešavanjima u gradu, regionu i inostranstvu.

Članovi sastava „Libertango nuovo“ posebno su ponosni na činjenicu da se i dalje uspješno bave promovisanjem kvalitetne muzike različitih pravaca, ali i da su začetnici razvoja ljubavi prema tangu nuevu u našem gradu, pojave tango praktika i milongi, čime Banjaluka postaje dio velike evropske i svjetske tango scene.

Prihvati notifikacije