Hronika

Uzimali novac, pa opraštali prekršaje: Potvrđena optužnica protiv policajaca iz Dervente ZBOG PRIMANJA MITA

Okružni sud u Banja Luci potvrdio je optužnicu protiv suspendovanih policijskih službenika Policijske stanice Derventa Ivana Zebe, Jovana Zorića i Nenada Šainovića zbog krivičnog djela primanje mita, te protiv Save Stjepanovića, Petra Stanića, Nenada Stanića, Mladena Akrapa i Save Marića zbog krivičnog djela davanje mita.

Uzimali novac, pa opraštali prekršaje: Potvrđena optužnica protiv policajaca iz Dervente ZBOG PRIMANJA MITA
FOTO: ATV BANJALUKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Republičko javno tužilaštvo Zebi, Zoriću i Šainoviću na teret stavlja da su prilikom obavljanja kontrole saobraćaja, uzimali mito od građana kako bi im oprostili saobraćajne prekršaje. Osim toga, trojac je optužen i da su u više navrata uzimali mito od osoba koje su se bavile bespravnom sječom šume, da ih ne prijave nadležnom Šumskog gazdinstvu.

Optužnica protiv policajaca podijeljena je u četiri tačke u kojima je navedeno nekoliko događaja u kojima su primali mito uglavnom u iznosu od 20 do 50 KM.

Pročitajte još

Zoriću se na teret stavlja da je od jedne osobe koja se bavi krađom pume uzeo 80 KM nakon što ga je obavještavao o kontrolama policije. Šainovića terete da je od početka 2023. pa do oktobra te godine obavještavao šumokradice o policijskim kontrolama i od njih zauzvrat uzimao od 20 i 50 KM za svoje usluge.

Ostalih 5 optuženih terete da su policajcima Zebi, Zoriću i Šainoviću davali novac kako bi ih oni pustili i ne bi kontrolisali kamione kojima su prevozili bespravno posječenu šumu.

Republičko tužilaštvo je uz optužnicu predložilo da se od optuženih policajaca oduzme imovinska korist pribavljena krivičnim djelom, kao i da se im se izrekne mjera bezbjednosti zabrana vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu