Banjaluka

"Uživajte u lijepom vremenu i naučite nešto novo" Obilježava se Svjetski dan zdravlja u Banjaluci, organizovani BESPLATNI PREGLEDI

Podizanje svijesti o značaju zdravih životnih navika, promocija zdravlja, ali i besplatni savjeti stručnjaka neki su od ciljeva manifestacije koju danas u Banjaluci organizuju članovi Komiteta za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja.

park mladen stojanović , fontana
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ivana Knežević, predsjednik lokalnog komiteta Banjaluka dodala je da će aktivnosti u okviru manifestacije biti realizovane u pet punktova u Parku Mladen Stojanović od 11.00 do 14.00 časova.

– Na punktovima će građani moći da dobiju informacije iz različitih oblasti, kao što je zdrava ishrana, mentalno zdravlje, fizička aktivnost, a posebno ćemo se posvetiti i djeci i njihovom strahu od bijelog mantila – rekla je Kneževićeva.

Ona je dodala da će na jednom od punktova građani moći da izmjere nivo šećera, krvni pritisak, holesterol, ali i neke druge parametre.

Pročitajte još

– Akcenat nam je na punktu za mentalno zdravlje, na kojem će psiholog sa našim građanima razgovarati o bilo kojoj vrsti problema, davati savjete, smjernice za rad i slično – navela je Kneževićeva.

Na punktu posvećenom fizičkoj aktivnosti, fitnes treneri će držati trening na otvorenom.

– Pozvala bih građane da dođu u park, uživaju u lijepom vremenu i iskoriste priliku i učine nešto dobro za svoje, a naročito za zdravlje djece – rekla je Kneževićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu