Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UŽIVALO SE, OPIJALO, LUDOVALO Dok su publici ISPRAŽNJENI, pjevači na trgovima NAPUNILI DŽEPOVE

Zabava
Autor:

Foto: RAS Srbija

Novogodišnji dočeci ista klasika kao i do sada. Sve je bilo ushićeno, emotivno u želji za boljom i uspješnijom predstojećom godinom.

Trošilo se, uživalo, opijalo, ludovalo… Sjaja i blještavila na sve strane, vatrometi. A tek o potrošnji i kupovinama suvišno je pričati. Džepovi ispražnjeni radi većih prohtjeva.

 Ove godine, zanimljivo, da je gotovo u svim većim gradovima bilo organizovano gostovanje jedne od zvijezda na trgovima. Tako su na Trgu Josipa bana Jelačića spektakularni koncert održali “Prljavo kazalište” i “Novi fosili”. Na Trgu republike Hrvatske u Malom Lošinju pjevao je Petar Grašo, na Rabu Toni Cetinski, na splitskoj rivi Jelena Rozga i Tomislav Bralić. U Dubrovniku za djecu je pjevala Mija Dimšić, a legendarni “Parni valjak” je Dubrovčane uveo u Novu godinu.

U Rovinju na trgu Maršala Tita pjevao je Džiboni, u Puli “Zabranjeno pušenje” i Lemonde. Na Trgu Slobode u Poreču pjevala je Severina. Nina Badrić i “Dubioza kolektiv” su pjevali na Korzu u Rijeci, a Makarane je u Novu godinu uvela Danijela Martinović. U Srbiji ispred doma Narodne skupštine stali su Brena, Maja Berović, Rasta i Piloti.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Sarajlije je na Trgu BiH zabavljao Željko Joksimović, a na tuzlanskom Trgu slobode pjevali su Negativ, Van Gog, Crvena jabuka. U Novom sadu na Trgu “Bajaga i instruktori”. U Herceg Novom su pjevale “Neverne bebe” a prvi dan Nove godine Haris Džinović. U Kotoru su publiku uveseljavali “Partibrejkersi”. U Budvi na trgu Zdravko Čolić, a prvi dan godine klapa “Assavoce” te Nevena Božić, potom Hari Mata Hari i Ceca. Zeničani su na trgu dan prije Nove godine imali prekrasan solistički koncert Šerifa Konjevića a Novu godinu su dočekali sa Reginom i “Mostar sevdah reunionom”.

U Tivtu su pjevali Leksington bend i Miligram. Ovo je samo dio onih koji su mjesto našli na otvorenoj sceni. Svi su jedni drugima poželjeli najljepše želje pa i oni koji su pjevali u velikim klubovima poput beogradskog “Azzaro” kluba, gdje su bile Grandove zvijezde. U sarajevskom hotelu “Hills” pjevali su Halid Bešlić i Slađa Mandić a svi kapaciteti su bili rasprodani mnogo prije. U ogromnom prostoru “Holiday inna” desio se doček uz Nihada Alibegovića kao i uz Koketa u Termama, Igora Vukojevića u hotelu “Evropa”. Ključane je u hotelu “Kraljevac” zabavljao “Time out bend”.

Šta sve čeka u nastaloj novoj 2020. godini one koji su bezočno kupovali kao da će u narednoj godini želje odnekud donijeti i novac, naravno i one laganije obučene dočekale su prehlade, ali da su se zabavljali zabavljali su se.

(Expresstabloid)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO