Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Majka koju je na pješačkom pokosio “audi” u teškom stanju, kćerka u šoku

Hronika
Autor:

Foto: Blic/Screenshot

Novopazarka M. R. (27) koju je u naselju Selakovac, dok je sa kćerkom prelazila ulicu, udario “audi” krećući se velikom brzinom, zbrinuta je u Kliničkom centru Kragujevac i pod konstatnim je nadzorom ljekara.

Iz te zdravstene ustanove za Blic je rečeno da je ona dovezena sa teškim povredama koje su joj ugrožavale život.

– Pacijentkinja je operativno zbrinuta i na liječenju je u Centru za anesteziju i reanimaciju, na intenzivnoj njezi. Njeno zdravstveno stanje je i dalje teško, ali su vitalni parametri trenutno stabilni – saopštili su iz Kliničkog centra Kragujevac.

Do nesreće je došlo u utorak, nešto poslije 14 časova, kada je na M. R. i njenu kćerkicu velikom brzinom naleteo bijeli “audi” dok su prelazile Dubrovačku ulicu, u naselju Selakovac.

Od siline udarca, žena je odbačena nekoliko metara, dok je djevojčica u posljednjoj sekundi uspjela da izbjegne nalet automobila i prođe bez težih povreda. Snimak ove stravične nesreće brzo se proširio društvenim mrežama i izuzetno je uznemirujuć.

– Čuo sam kočnice, a potom i udarac. Istrčali smo na ulicu, neko je pozvao Hitnu pomoć, koja je brzo stigla. Žena je bila teško povrijeđena, imala je povrede glave, krvarila je, dok je djevojčica bila u šoku. Nisam vidio uživo, pa ne mogu da procijenim kojom brzinom se kretao “audi”, ali sam kasnije pogledao snimak i shvatio kojom brzinom je naletio na njih – priča jedan od mještana Selakovca.

On kaže da je ovo posljednja u nizu saobraćajnih nesreća u tom novopazarskom naselju posljednjih mjeseci.

– Prebrzo se vozi i ova ulica je pretvorena u trkačku stazu, ne možemo više da živimo od bahatih vozača. Ograničenje je 50 kilometara na sat, a automobili “lete” Selakovcem. Ovo je jedno od najvećih naselja u Pazaru, ima mnogo djece, tu je i škola, trotoare gotovo i da nemamo, a često su i zauzeti nepropisno parkiranim automobilima pa ljudi moraju da se kreću kolovozom. Nešto pod hitno mora da se uradi, policija mora revnosnije obavljati posao, a i mi se moramo uzeti u pamet i voziti u skladu sa propisima – poručuje ovaj žitelj Selakovca.

Uhapšen bahati vozač

Zbog sumnje da je udario M. R. i njenu kćerku, policija je uhapsila S. E. (24) iz Novog Pazara, a kako je pobkegao sa lica mkesta nakon udesa, njemu se na teret stavlja i krivično dkelo nepomaganje povrijeđenom nakon saobraćajne nesreće.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a istragom će biti utvrđene pojedinosti ove nesreće.

– Testiranjem je utvrđeno da S.E. nije bio pod dejstvom alkohola ili opojnih droga, a ostali detalji, poput brzine kretanja, biće utvrđeni vještačenjem – rekao je izvor iz saobraćajne policije.

Video pogledajte OVDJE.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO