Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UZNEMIRUJUĆE VIJESTI Polomili ženi ruke i noge, pa je nakon brutalnog napada POSJETILI U BOLNICI

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Stižu nove uznemirujuće vijesti o ženi koja je prije nekoliko dana na putu u Solinu pronađena s polomljenom rukom i nogama.

Nakon što je policajcima u splitskoj bolnici, gdje je hospitalizovana, 38-godišnja B.R. ispričala da ju je sačekala grupa muškaraca i pretukla, nepoznati muškarac pokušao je rano jutros ući u njenu bolničku sobu, saznaje Slobodna Dalmacija.

Na vratima sobe u prizemlju KBC Split primijetila ga je gospođa koja leži u susjednom krevetu te ga je glasno upitala šta želi. Na njene riječi se probudila i B.R. koja je spavala u svom krevetu te je i ona vidjela istu osobu. Kada je vidio da žrtva solinskog napada nije sama u sobi, muškarac se okrenuo i pobjegao.

Cimerka opisala muškarca

Neposredno nakon neugodne posjete došli su policijski službenici Prve policijske stanice Split i razgovarali s B.R. i s njenom cimerkom koja je podrobno opisala posjetioca. B.R. nije mogla točno opisati kako je izgledao jer je još uvijek bila u polusnu kada ga je vidjela. Međutim, njena cimerka je, uprkos poodmakloj dobi, lucidno opisala muškarca. Navela je visinu, građu, boju kose i odjeću u kojoj je bio.

– Ne znam šta je želio, možda mi je htio nešto napraviti, a možda samo zaprijetiti. Sigurna sam kako nije imao dobre namjere ako je pobjegao kada smo ga primijetile – rekla je B.R. policajcima, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako dodaju, splitska policija nakon ovog događaja razmatra koji oblik zaštite će pružiti ženi koja leži bespomoćna na krevetu s frakturama obje noge, desne ruke i lica, dodaju.

Povezana sa sumnjivim osobama

Riječ je o istoj ženi koja je već bila žrtva brutalnog napada u aprilu prošle godine, kada je zarobljena u garažu te su joj nakon iživljavanja ošišali kosu. Zbog toga su bile privedene tri osobe, među kojima i njen bivši vanbračni suprug, 42-godišnji Igor Dokić iz Solina koji je stari znanac policije, a B.R. se povezivala s osobama koje se bave dilanjem, oružjem, paljevinama vozila i iznudama te s kriminalcem koji je na solinsko područje došao iz Srbije.

Prema jednoj od verzija, B.R. je postala meta jer nije bila dovoljno oprezna s kim razgovara o svojim spoznajama iz nelegalnih poslova te je obilježena kao saradnik policije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO