Hronika

VAJUKIĆU PREDLOŽEN PRITVOR Starca ubio šakama, pa drugi dan tijelo bacio u bunar

Nakon ispitivanja Bogdana Vajukića (23), osumnjičenog da je u selu Koljani kod Laktaša ubio Gojka Veseslića (76), tužilac je predložio Okružnom sud u Banjaluci da mu odredi pritvor.

VAJUKIĆU PREDLOŽEN PRITVOR Starca ubio šakama, pa drugi dan tijelo bacio u bunar
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

On je osumnjičeno da je 24. janura, u mjestu Koljani, u periodu od 18.30. do 19.30. časova, u porodičnoj kući oštećenog Veselića, a nakon kraćeg verbalnog sukoba, starca udario više puta šakom u predjelu glave i tijela usljed kojeg je kod oštećenog nastupila smrt.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Osumnjičeni se narednog dana vratio do porodične kuće oštećenog, gdje je pronašao njegovo beživotno tijelo, nakon čega je tijelo bacio u bunar.

Pročitajte još

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, zbog  postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti – rekli su u Tužilaštvu.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.