Politika

"VAMA JE NOVAC KAO KROMPIR" Jelena Trivić optužila vlast da stvara DRŽAVU PARADOKSA

Vama je novac kao krompir, tako se ophodite prema javnom novcu. Iz ovog budžeta ne vidim nigdje da se Vlada malo stisla, rekla je Jelena Trivić, poslanica PDP u Narodnoj skupštini, tokom rasprave o rebalansu budžeta Republike Srpske za 2020. godinu.

"VAMA JE NOVAC KAO KROMPIR" Jelena Trivić optužila vlast da stvara DRŽAVU PARADOKSA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Smanjena stavka za finansiranje deficitarnih zanimanja. Hajdemo smanjiti studentima deficitarnih zanimanja pomoć. Smanjen tekući grant za naučna istraživanja. Auta može, nauka ne može. Helikopter može, knjige ne mogu. E to su vaši prioriteti i država paradoksa koju stvarate, sve naopako – dodala je Trivić.

Ona je tokom rasprave o rebalansu budžeta Republike Srpske za 2020. godinu koji se usvaja po hitnom postupku, dodala da vlast daje subvencije javnim medijima kako bi blatili opoziciju.

– Subvencije javnim medijima, da je pad BDP ne znam koliki, one moraju biti pet miliona KM da bi se blatila opozicija, to je državni interes broj jedan. Vila Jahorina ostala da raste, stavka na njoj 620.000 KM za nabavku opreme – poručila je poslanica Jelena Trivić.