Hronika

VARALI DUŽNIKE Podnesen izvještaj protiv dvije osobe iz Dervente

Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj protiv A. B. i S. S. iz Dervente zbog sumnje da su počinili zloupotrebe u privredi.

VARALI DUŽNIKE Podnesen izvještaj protiv dvije osobe iz Dervente
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Za A.B. i S.S. postoji osnov sumnje da su u periodu od 2015. do 2018. godine, kao odgovorna lica privrednog društva u Derventi, čiji su računi blokirani zbog nesposobnosti za izmirenje obaveza, u namjeri da povezanom novoformiranom privrednom društvu u kojem su takođe isti odgovorna lica, naložili obavljanje platnog prometa preko njegovih aktivnih žiro računa.

-To je urađeno bi izbjegli plaćanje obaveza prema Poreskoj upravi Republike Srpske u ukupnom iznosu od 105.635  KM i povjericima zbog čijih potraživanja su im blokirani računi u ukupnom iznosu od 1.925.267 – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Za A.B. postoji i osnov sumnje da je u toku 2017. godine u namjeri sticanja protivpravne imoviske koristi za pomenuto pravno lice uskratio sredstva koja predstavljaju javni prihod na način da je izbjeglo obračunati i prijaviti poreze i doprinose na lični dohodak (prekovremeni rad) radnika u iznosu od 15.751 maraka, te tako oštetilo budžet Republike Srpske u navedenom iznosu.