Politika

"Važno je da ostanemo privrženi vjeri" Dodik iz Pariza poručio da će doći trenutak kada će se Srpska i Srbija ujediniti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras na okruglom stolu predstavnika srpske dijaspore u Francuskoj da će doći istorijski trenutak kada će se Srpska i Srbija ujediniti.

milorad dodik predsjednik rs
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je rekao predstavnicima srpske dijaspore da ne zaborave svoje korijene i rodni kraj i da ostanu dosljedni pripadnici srpske zajednice.

– Važno je da niste odustali od sebe i svog identiteta. Važno je da ostanemo privrženi vjeri, pismu, jeziku i krsnoj slavi – rekao je Dodik na skupu koji je održan u svečanoj sali Gradske uprave u Parizu.

On je istakao da su Srbi uvijek druge oslobađali dajući najveću žrtvu za to.

Srbi su narod koji je uvijek stajao ispred velikih. Stali smo ispred Otomanske imperije, ispred Austrougarske, Hitlera i NATO. Srpski narod je stradalnički narod – rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Skupu su prisustvali ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir i ambasador BiH u Francuskoj Bojana Kondić Panić.

Okrugli sto je počeo intoniranjem himne Republike Srpske “Moja Republika”.

Pročitajte još

Predsjednik Srpske, koji boravi u radnoj posjeti Francuskoj, sastao se danas sa članovima francuskog Senata, te položio vijence na spomenik posvećen kraljevima Petru Prvom Karađorđeviću i kralju Aleksandru Ujedinitelju.

Dodik će večeras u Parizu prisustvovati četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona između fudbalskih klubova “Pari Sen Žermen” i “Barselona”, na poziv predsjednika francuskog šampiona Nasera el Helaifija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu