Magazin

"Važno je ostati vjeran sebi" Najveća greška u oblačenju koju žene prave nakon 35. godine

Poznati američki stilist Bred Goreski imao je 12 godina kada je prvi put uzeo modni magazin u ruke.

"Važno je ostati vjeran sebi" Najveća greška u oblačenju koju žene prave nakon 35. godine
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

U tom trenutku rodila se njegova ljubav prema modi. Sudbina je htjela da godinama kasnije, kao student istorije umjetnosti, dobije praksu u Vogu.

Napredovao je do pozicije asistenta, a uskoro je počeo da radi za stilistkinju slavnih Rejčel Zoi, nakon čega je polako dobijao i svoje klijente. Postao je ekskluzivni stilista za brend Kate Spade, a oblačio je i Džesiku Albu, Demi Mur, Rašidu Džons, Kristinu Riči, Minku Keli i mnoge druge poznate dame. Od 2014. godine bio je i jedan od voditelja modne emisije Fashion Police.

Kada je u pitanju stil, Bred kaže kako na njega znatno utiče najveća greška u oblačenju koju žene prave nakon 35. godine.

Prema njegovom mišljenju, tada se previše vežemo za staru odjeću u ormaru. Ono što nam je bilo zanimljivo s 25 ili 30 godina vjerovatno ni nećemo nositi s 35 ili više, ali svejedno, iz ormara ne uklanjamo odjevne komade koje smo prerasli kako fizički tako i mentalno.

Pročitajte još

Važno je redovno pregledavati ormar. Razgledajte sve komade i izvucite ono što niste nosili mjesecima. Na taj način vidjećete šta sve uopšte imate u ormaru i šta bi zapravo trebalo da dodate garderobi. Stvorićete novi prostor za novu odjeću koja će vam savršeno odgovarati u tim godinama, kaže stilista koji dva puta godišnje radi čišćenje svog ormara kako bi bio siguran da su u njemu samo komadi koje zaista voli i želi da nosi, piše Krstarica.

Bred napominje da ne treba da se opterećujemo godinama i treba se oblačiti onako kako želimo, bez obzira na mišljenja drugih ljudi.

– Važno je ostati vjeran sebi. Nemojte dozvoliti da vaše godine utiču na to kako se oblačite, važno je pomjerati granice – zaključuje stilisti koji izdvaja Džeki Kenedi kao omiljenu modnu ikonu koja se do zadnjeg dana života oblačila po svom.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije