Društvo

VELIKI BROJ ZARAŽENIH Opštinski štab Dervente apeluje na građane da odgode okupljanja i slavlja

Opštinski štab za vanredne situacije u Derventi apelovao je danas da se stanovništvo dosljedno pridržava mjera koje su propisali Republički štab za vanredne situacije i Institut za javno zdravstvo RS s ciljem prevencije širenja virusa korona.

VELIKI BROJ ZARAŽENIH Opštinski štab Dervente apeluje na građane da odgode okupljanja i slavlja
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na sjednici Opštinskog štaba navedeno je da je na području Dervente znatno veći broj zaraženih i oboljelih, pa je sve teže, zbog preopterećenosti zdravstvenog sistema, te osobe smjestiti u ustanove ili im pružiti određenu zdravstvenu pomoć, kao i ustanoviti da li su pozitivne na virus korona s obzirom na manji broj testova koje na raspolaganju ima Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu Doma zdravlja.

– Posebno apelujemo da slavlja i okupljanja bilo koje vrste u potpunosti budu odgođena ili svedena na najmanju moguću mjeru, kao i da se propisana sredstva zaštite koriste na odgovarajući način – napominje se u apelu.

Opštinski Štab za vanredne situacije danas je razmatrao epidemiološku situaciju na području Dervente, posebno u školama, Javnoj predškolskoj ustanovi “Trol”, Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” i Gerontološkom centru.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić je juče održao sastanak sa direktorima škola i predstavnicima ustanova koji su ga upoznali o trenutnoj situaciji.

Dvije srednje škole i tri osnovne škole u Derventi organizuju redovnu nastavu, uz manji broj nastavnika i učenika u izolaciji, dok su OŠ “19. april” i Centar “Budućnost” prešli na onlajn nastavu.

Prihvati notifikacije