Kolumne

Veliki dobitak

Iako pobjeda nad Klužom od 2:1 nije donijela prolazak u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona Borac je ovom utakmicom dobio mnogo.

Veliki dobitak
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Glavni dobitak svakako je mladi golman Nikola Ćetković koji je pokazao da uprava kluba nije pogriješila njegovim dovođenjem, Marko Maksimović je potvrdio trenerske kvalitete, a i klupska kasa je sigurno dobro napunjena.

Doduše, UEFA će da ispostavi račun za nekoliko ubačenih flašica vode u teren, ali na to iz Borca nisu mogli da utiču. Nažalost, još uvijek postoje oni koji sigurno vole ovaj klub, ali neodgovornim postupcima mu nanesu štetu.

I još jedna stvar je veoma bitna: doživljavao je klub iz Platonove ulice česte napade iz Federacije BiH, a svojom igrom u duelu sa rumunskim šampionom je pokazao da je zaslužio titulu prvaka BiH.

Dežurnim napadačima usta su zapušena, a sada crveno-plavi imaju obavezu da u kvalifikacijama za Ligu konferencija protiv Linfilda ponove urađeno u duelu sa Klužom. Neće tim iz Sjeverne Irske biti lak rival, to je sigurno.

Danas će fudbaleri Borca utakmicom protiv protiv Željezničara započeti bitku za odbranu titule i za nadati se da ćemo za godinu dana opet biti svjedoci bar jedne velike utakmice na banjalučkom Gradskom stadionu, protiv tima koji je iznad ili bar u rangu Kluža.

Prihvati notifikacije