Zabava

"Ta pjesma mi je prirasla srcu" Učesnica "Zvezda Granda" nastupom PODIGLA BURU i poslala snažnu poruku (VIDEO)

Učesnica "Zvezda Granda" Valentina Kuzmanović (19) podigla je veliku prašinu kada je nedavno u ovom takmičenju otpjevala pesmu "Veseli se srpski rode", budući da su pojedini to shvatili kao provokaciju.

"Ta pjesma mi je prirasla srcu" Učesnica "Zvezda Granda" nastupom PODIGLA BURU i poslala snažnu poruku (VIDEO)
FOTO: ZVEZDE GRANDA/SCREENSHOT

Međutim, mlada pjevačica kaže da se ne obazire na to, već je fokusirana na podršku koju je dobila sa svih strana.

– Željela sam da publika čuje nešto drugačije od pjesama koje se stalno ponavljaju u takmičenju. Konkretno, ova pjesma mi je prirasla srcu, a etno muziku pjevam i osjećam dušom – počela je Valentina za Alo, pa nastavila:

– Imam 19 godina i sama sam naučila kako treba da se voli svoja zemlja. Krivo mi je što je Balkan takvo podneblje gdje se ljudi konstantno prepiru oko nacije i vjere i minulih ratova, kao i ko je više imao žrtava, ko je više ginuo, a s druge strane niko ne misli o tim žrtvama zapravo. Roditelji su me naučili da poštujem druge narode i vjeru, kao i da širim ljubav, a ne mržnju. Moja odgovornost da tu misiju ispunim je utoliko veća jer imam priliku da spajam ljude kroz muziku. Volim Nemanjiće, a od svetinja najviše Lazaricu i našeg prvog arhiepiskopa Svetog Savu.

Valentinina mentorka u takmičenju je Marija Šerifović, sa kojom, kako kaže, ima odličnu saradnju.

– Za Mariju imam samo riječi hvale. Predivno mi je dosadašnje iskustvo i znam da će i nadalje biti. Savjetuje me da ponovo pjevam etno u nekom od narednih krugova – rekla je učesnica popularnog takmičenja.

Ona je istakla da su je nakon izvođenja pomenute pesme podržale i pohvalile mnoge javne ličnosti, te da joj to izuzetno znači.

– Ne mogu da opišem! Drago mi je što sam izazvala reakciju javnih ličnosti, među kojima su pjevači poput Ane Sević, Jelene Kostov, Milana Dinčića, Slobe Radanovića… Podržao me je i Veljko Ražnatović, koji i sam promoviše rodoljublje, zbog čega mi je posebno drago – istakla je Valentina za pomenuti list.

Prije nekoliko godina ona se takmičila u emisiji “Neki novi klinci”, gdje je bila glavna konkurentkinja Džejli Ramović, koja je tada i pobijedila. Njih dvije su i dalje u kontaktu.

– Čujemo se i međusobno podržavamo. Voljela bih muzičku saradnju sa Džejlom u budućnosti – zaključila je Valentina, prenosi Blic.