Politika

(VIDEO) Došao da pruži podršku Dodiku: Nešiću nije dozvoljen ulazak u Sud BiH, a ovo je razlog

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić došao je pred Sud BiH u kojem se danas održava ročište predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću optuženima za „nepoštivanje odluka visokog predstavnika“, ali mu nije dozvoljeno da uđe u zgradu.

Nenad Nešić
FOTO: SAMIR JORDAMOVIĆ/ANADOLIJA

Kako javlja Klix, Nešiću nisu dali da uđe u salu gdje se održava suđenje zbog toga što je zakasnio na početak ročišta.

– Žao mi je što Sud BiH ubrzava ovaj proces. Bojim se da određeni međunarodni faktori i prije svega bošnjački političari žele da ubrzanim procesom dođu do presude predsjedniku Srpske – rekao je Nešić okupljenim novinarima.

On je upozorio da to “neće biti presuda predsjedniku Srpske, nego će biti presuda BiH”.

Pročitajte još

Podsjetimo, pred početak suđenja Dodiku ispred Suda BiH danas se okupio veliki broj političara i građana.

Sudnica je zbog toga popunjena do poslednjeg mjesta.

Kolika zainteresovanost vlada za ovo suđenje možda najbolje ilustruje podatak da svi koji su došli da daju podršku Dodiku i Lukiću nisu mogli ni da uđu u zgradu Suda BiH, pa je ispred kapije ostalo njih više desetina građana kojima nije bio dozvoljen ulaz zbog prenatrpanosti sudnice.

Zadnji koji su pušteni unutra bili su predsjednik parlamenta Srpske, Nenad Stevandić i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Uoči današnjeg glavnog pretresa ispred Suda Bosne i Hercegovine raspoređene su jake policijske snage, a već od 12 časova počeli su da se okupljaju građani i pojedini funkcioneri iz Republike Srpske.

Dodik je u Sud BiH stigao nekoliko minuta pred početak suđenja u pratnji sina Igora.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu